Optimale winst voor Grol in Paasweekeinde.

10-04-2007

Samenvatting resultaat twee competitiewedstrijden

Rigtersbleek 1 – Grol 1, 0-5

Leed Grol 1 bij de start van de voetbalcompetitie 2006-2007 op eigen bodem na een 2-0 voorsprong een onterechte 2-3 nederlaag tegen Rigtersbleek, afgelopen Paaszaterdag werd de titelkandidaat in de tweede klasse J van de KNVB op het sportpark ‘De Bleek’ in Enschede door de Grolequipe op een gevoelige 5-0 nederlaag getrakteerd.

Een fantastische prestatie, waarvan niemand vooraf had durven dromen, zeker niet toen een tweetal spelers (aanvoerder Frank Oosterholt en Jean-Paul Papen) te laat op het appèl kwamen voor de wedstrijdbespreking. Trainer André Simmelink kende geen pardon en plaatste de overtreders op de bank, waardoor de als reserves aangewezen Wouter Scharenborg en Sander Nijhoff toch aan de aftrap verschenen. Beide spelers waren op revanche belust en speelden vervolgens extra gemotiveerd de wedstrijd uit.

Onder leiding van de professioneel en uitstekend leidende scheidsrechter H. Wossink uit Haaksbergen speelde Grol een goede wedstrijd en had in beide helften de beste kansen. Desondanks was er bij rust nog niet gescoord. In de tweede helft brak de Grolse beer los. Reeds na 4 minuten spelen was het al 0-1. Rechtsachter Jorrit Splitthof lanceerde de snelle Erwin van de Wolfshaar, die de bal op een uitgekookte wijze in het vijandige doel prikte. Toen het na 15 minuten spelen in de tweede helft 0-2 werd door een eigen doelpunt van Rigtersbleek, was de wedstrijd in feite gespeeld. De Enschedese ploeg ging voluit op de aanval spelen, waarbij de Grolverdediging onder leiding van soeverein spelende Patrick Blanckenborg geen kans weggaf. De Grolaanval kreeg dientengevolge de nodige extra ruimte. Na 23 minuten scoorde Erwin van de Wolfshaar na een wervelende actie van de goed spelende Kevin Stöteler. Verdediger Wouter Scharenborg tekende na 37 minuten voor de vierde treffer na voorbereidend werk van Sander Nijhoff en Erwin van de Wolfshaar zorgde 3 minuten vóór tijd voor een onvervalste hattrick na wederom een goede inleiding van de zijde van Kevin Stöteler. Laatstgenoemde speler had zelfs voor de zesde treffer kunnen zorgen, maar zijn uitgekiende hakbal trof helaas geen doel.

Opstelling Grol tegen Rigtersbleek:

Doel:       Mark Reinders;

Achter:  Jorrit Splitthof, Wouter Scharenborg, Patrick Blanckenborg en Tom Groot Kormelink;

Midden: Sander Nijhoff, Joost Frank, Lennard Walterbos (82e min. Jean-Paul Papen) en

Björn Koldewey (65e min. Frank Oosterholt);

Voor:     Erwin van de Wolfshaar en Tom Kaak (59e min. Kevin Stöteler).

GROL 1 – PH 1,  3 – 0

Opstelling Grol 1 tegen PH:

Doel:      Mark Reinders

Achter:   Tom Groot Kormelink (45e min. Jonathan Lammers), Patrick Blanckenborg,

Jorrit Splitthof, Wouter Scharenborg.

Midden:  Björn Koldewey,Lennard Walterbos, Sander Nijhoff,

Joost Frank (71e min. Frank Oosterholt).

Voor:      Erwin van de Wolfshaar, Tom Kaak (60e min. Kevin Stöteler).

Na de hoopvolle winst in de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek, besloot trainer Simmelink om met dezelfde succesvolle basiself tegen PH van start te gaan. Never change a winning team, zal naar alle waarschijnlijkheid zijn gedachtegang en visie geweest zijn. Ook op Tweede Paasdag trok Grol aan het langste eind en kon na afloop, de balans opmakende, zes kostbare punten aan haar totaal toevoegen. Juist in deze fase van de competitie is deze optimale score van essentieel belang voor de stand op de ranglijst, maar bovenal voor het zelfvertrouwen binnen de ploeg. De terugkeer van een aantal vaste waarden, zij het voor een deel van de wedstrijden, hier een belangrijke rol in speelde zal niemand ontgaan zijn.

De opening tegen PH was er een die voor snel succes had kunnen zorgen. Binnen 6 à 7 minuten was Grol middels Erwin, Lennard en Sander gevaarlijk dicht bij een vroege score.

Grol toonde aan dat het grote plannen had om dit Paasweekeinde succes bij te schrijven. Na de drie genoemde gevaarlijk acties, moest Patrick overigens corrigerend optreden om erger te voorkomen. De gasten kwamen middels afstandschoten van Rick Olde Olthof en Dewi Pierik de kwaliteiten van Mark Reinders op de proef stellen, maar toch was het de thuisploeg die de score opende. Erwin ronde een snelle combinatie na een voorzet van Jorrit Splitthof met een bekeken schuiver in de 19e min. af, 1-0. Een viertal minuten later had Lennard de stand verder uit kunnen bouwen, maar na een uitstekende solo in de zestien had hij te weinig oog voor een van zijn medespelers. Vlak voor de thee kwam Grol goed weg, een vallende Patrick maakte al of niet opzettelijk hands in het strafschopgebied, maar de arbiter wuifde alle protesten voor een strafschop resoluut weg. Direct na rust had Lennard op aangeven van Tom Kaak en Sander Nijhoff de score  verder uit kunnen bouwen, ware het niet dat de bal tegen de nieuwe reclameborden afketste. De voor Tom Kaak ingebrachte Kevin Stöteler was koud binnen de lijnen toen hij een assist van Erwin beheerst achter doelman Jeroen Perik schoot, 2-0. Bij een ongelukkige botsing van Björn met Rick van ’t Hoog liep de eerste een hoofdwond op, hetgeen hem later niet belette om getooid met tulband de wedstrijd uit te spelen. Juist in die fase hadden de gasten enkele keren het geluk niet aan hun zijde. Rick van ’t Hoog en Zwonimir Piljic zagen hun fraaie afstandschoten in de bovenhoek tot tweemaal toe gekeerd door Mark. In een situatie daarvoor schoof Patrick met zijn uitschuifbare benen de bal voor de lijn weg toen zijn keeper al gepasseerd was. Tien minuten voor het einde van het verstrijken van de regulaire speeltijd maakte Sander Nijhoff aan alle aspiraties van PH een eind. Middels een beheerste knik ging de bal op aangeven van Kevin tegen het net, 3-0. Ondanks dat de partij veel wisselende momenten kende, viel er regelmatig het nodige te genieten van het spel van de gastheren. De volle buit in het Paasweekeinde schept vertrouwen voor het resultaat in de laatste vier competitieduels, waarvan er drie buitenshuis gespeeld moeten worden.