Voetbalschool S.V. Grol

27-08-2017

In september start S.V. Grol met een mooie nieuwe voetbalontwikkeling binnen de club, namelijk een interne voetbalschool.  In de periode september t/m november en maart t/m mei hebben alle jeugdspelers - naast hun twee teamtrainingen - de mogelijkheid om een derde keer te trainen. In de maanden december t/m februari zal er één keer per maand een activiteit vanuit de voetbalschool worden georganiseerd. Het is een vrije keuze van iedere jeugdspeler om wel of niet gebruik te maken van deze mogelijkheid tot het volgen van extra trainingen. Onafhankelijk in welk jeugdelftal je speelt, iedere jeugdspeler kan zichzelf verder ontwikkelen door aanwezig te zijn bij deze trainingen.

Het betreft echt de mogelijkheid tot een extra trainingsmoment. Het is niet de bedoeling dat de voetbalschool als vervangende training van het team kan worden gezien. Om te stimuleren dat jeugdspelers actief zijn en in hun eigen ontwikkeling willen investeren, zullen de spelers die eind mei 20 trainingen of meer hebben gevolgd bij de voetbalschool uitgenodigd worden voor een ‘beloningstraining’ met speciale activiteiten en een certificaat van deelname.

Tijdens de voetbalschooltrainingen zal de focus voornamelijk liggen op de (functionele) techniek en coördinatie. De trainingen van de voetbalschool zullen onder leiding staan van Max de Vries (trainer/coach JO15-1). Hij bereidt de trainingen voor en staat ook op het veld om de trainingen te geven. Daarbij wordt Max ondersteunt door jeugdselectiespelers die allen zelf de oefeningen goed onder de knie hebben en de oefeningen goed kunnen voordoen en begeleiden. De oefeningen zullen in kleine groepjes worden uitgevoerd, zodat er voor iedere jeugdspeler voldoende aandacht zal zijn.

De openstelling van de trainingen is als volgt:
Woensdag  15:30 - 16:30 uur: onder 8 t/m onder 11
Woensdag 16:30 - 17:30 uur: onder 13 t/m onder 15
Vrijdag 16:00 – 17:00 uur: onder 10 t/m onder 13
Vrijdag 17:00 – 18:00 uur: onder 15 t/m onder 19

Spelers van onder 10 t/m onder 15 hebben de keuze uit woensdag OF vrijdag. Afhankelijk van de opkomst per training kan er gedurende het seizoen een vast uur worden aangewezen voor onder 10 t/m onder 15.

Opgave voor de trainingen gaat per week. Uiterlijk elke zaterdag om 23:59 uur voor de komende training moet de aanwezigheid zijn doorgegeven (bijv. opgave voor training van 6 en 8 september moet per elftal uiterlijk op zaterdag 2 september vóór 23:59 uur worden doorgegeven). Om het overzichtelijk te houden zal de opgave per elftal plaatsvinden. Dat wil zeggen dat we de teambegeleiders zullen vragen om op zaterdags te vragen welke personen uit hun elftal de komende week gebruik maken van het 3e trainingsmoment en zij kunnen dit dan doorgeven door een e-mail te sturen aan voetbalschoolsvgrol@gmail.com. Deze week zal Max de Vries contact opnemen met de elftalbegeleiders om e.e.a. te verduidelijken en om eventuele vragen te beantwoorden.

Het aanbieden van deze extra trainingsmogelijkheid is een mooie ontwikkeling die past binnen onze doelstelling om meer aandacht (voor alle jeugdelftallen) te geven aan de voetbalontwikkeling van alle jeugdspelers. Aan het volgen van de trainingen van de voetbalschool zijn geen extra kosten verbonden.

Technische Commissie,
namens deze

Bart Porskamp