Hoogtepunten tijdens voorrondes penaltybokaal

11-05-2007

GROENLO - Op vrijdag 11 mei vonden vanaf 18.00 uur de voorrondes plaats voor de jaarlijkse penaltybokaal. Alle jeugdteams waren de afgelopen weken al druk aan het oefenen en selecteren om hun beste penaltynemers naar voren te laten komen. Dit was dan ook duidelijk te zien aan de manier waarop de ‘pingels’ werden genomen.


Om 18.00 uur was het allereerst de beurt aan de F-Pups. Boris Blanken en Jelmer Rijkenbarg zorgden voor een goed begin van deze avond. Ze lieten de overige spelers zien hoe de ballen ingeschoten moesten worden. Pas na 14 penalty’s viel de beslissing in het voordeel van Boris Blanken. Deze mocht zich kronen tot eerste finalist van de avond.

Na de F-Pups was het de beurt aan de F-pupillen. Uit de 17 spelers bleven, na het nemen van drie penalty’s, slechts twee spelers over. Luc ten Broeke uit de F1 en Mees van Schaik uit de F6 schoten alle drie de ballen feilloos binnen. Mees schoot zijn vijfde penalty niet tegen de touwen waardoor Luc ten Broeke mag proberen de beker binnen te gaan halen namens de F-Klasse.


Hierna mochten de E-pupillen hun kunsten vertonen vanaf de stip. Ook hier bleven er twee spelers over, en ook zij schoten de eerste drie penalty’s zonder problemen achter doelman Thijs van Ooijek. Sjors Janssen uit de E2 en Merijn Geverink uit de E7 schoten allebei ook hun vierde pingel overtuigend in het net. Pas bij de vijfde strafschop mikte Sjors naast waardoor Merijn geen fout maakte en zijn vijfde binnenschoot. Merijn vertegenwoordigd de E-Klasse dus tijdens de finale op 10 juni.

Bij de D-Klasse werd de bal twee meter verder gelegd. Dit was maar goed ook, anders had de sv Grol volgend seizoen niet meer kunnen genieten van de keeperstalenten van Thijs. De ballen vloog vaak hard tegen het net (doel en ballenvanger). Jesse Giesen uit de D3 en Harm Hulshof uit de D4 schoten hun strafschoppen het nauwkeurigst binnen. Na 12 penalty’s viel de beslissing. Jesse Giesen schoot zijn bal keurig in het zijnetje daar waar Harm het geluk niet aan zijn zijde had. Jesse Giesen mag namens de D-Klasse plaats nemen achter de bal tijdens de finale.

De penaltyserie bij de C-junioren duurde minder lang. Hier bleven Edgar Walterbos uit de C2 en Wessel Baarslag uit de C4 over na het nemen van drie strafschoppen. Uiteindelijk schoot Wessel zijn vierde strafschop wél binnen en mag hij namens de C-Klasse deelnemen aan de finale van de penaltybokaal tijdens de afsluiting van het seizoen.

Nadat de C-junioren klaar waren met hun serie pakten donkere wolken zich samen boven Den Elshof. Dit beloofde niet veel goeds voor de B en de A junioren. De praktijk wees echter anders uit. De penalty’s die hier niet werden raak geschoten waren op één hand te tellen. Menig Nederlands Elftal speler zou hier jaloers op zijn geweest om de ballen onder zo’n grote druk feilloos binnen te schieten. Bij de B-junioren ging het tussen Dirk Wolters uit de B2 en Doné Emaus uit de D1. Na het nemen van 16(!) strafschoppen kwam Dirk Wolters uit de bus als winnaar. Zijn PSV-shirt bracht hem schijnbaar het geluk dat hij nodig had om deel te mogen nemen aan de finaleronde.
Bij de A-junioren ging het tussen Jim Gouma namens de A1, en Marc Groot Zevert, deelnemend namens de A2. Jim hield het op zijn ‘zaalschoenen’ lang vol tegen de prachtige zwarte kicksen van Marc. Uiteindelijk schoot Marc zijn vijfde penalty binnen, daar waar Jim een steekje liet vallen tegen zijn eigen doelman. Marc neemt namens de A-Klasse deel aan de finale.

Naast de winnaars uit de verschillende leeftijdsklassen mag ook het publiek zich deze avond een grote winnaar noemen. Het kon genieten van prachtig genomen strafschoppen, vaak even mooie reddingen, emoties en nog veel meer mooie momenten. We willen dan ook iedereen bedanken die tijdens deze avond zijn favoriet, en de andere spelers, heeft aangemoedigd. We hopen u tijdens de afsluiting van het seizoen weer te mogen begroeten.

Als laatste willen wij doelman Thijs van Ooijek hartelijk bedanken voor zijn spontane toezegging en zijn vaak spectaculaire optreden. Zonder Thijs was deze avond nooit tot zo’n succes geworden. Thijs bedankt!

Hieronder nog even de deelnemers aan de finale van de penaltybokaal:
Winnaar 2006: Sil Brockötter
Winnaar F-Pups: Boris Blanken
Winnaar F-Klasse: Luc ten Broeke
Winnaar E-Klasse: Merijn Geverink
Winnaar D-Klasse: Jesse Giesen
Winnaar C-Klasse: Wessel Baarslag
Winnaar B-Klasse: Dirk Wolters
Winnaar A-Klasse: Marc Groot Zevert