Grol wint met 3 - 1 van nummer 2 VDZ

03-02-2019

Grol - VDZ 3 - 1

Het veld was 's ochtends nog helemaal bedekt met sneeuw, maar de zon zorgde er voor dat er 's middags toch nog gevoetbald kon worden. En het werd een zonnige middag voor Grol tegen de nummer twee van de competitie. Werd er uit nog kansloos met 3 - 0 verloren, afgelopen zondag wist men terecht met een mooie 3 - 1 eindstand de drie punten binnen te halen. Grol speelde attent, had de meeste kansen en VDZ maakte zijn aspiraties als kampioenskandidaat niet waar. Thomas Porskamp en Mart Zieverink tweemaal zorgden voor de doelpunten aan Grolkant.


Foto’s: Marcel Houwer, Streekgids.nl

Trainer Hoopman liet Ramon Landewers, Bjorn te Braake en Tycho Riteco aan de kant. Doné Emaus, Thomas Porskamp, Myron Baten en Quint Kristen startten in de basis. Dit pakte goed uit. Werd men uit nog volledig weggespeeld. Nu stond men verdedigend beter opgesteld. Maar ook aanvallend leverde dit meer op. De meeste kansen waren, ondanks de onrustige opbouw, voor Grol. Een kopkans van Mart Zieverink ging naast. Een schot van Quint Kristen ging over. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Roel Bruins met de hak gemist. En even later miste Wouter zelf een bal in de 16-meter. En toen hij de keeper buiten de 16-meter voorbij speelde stond er helaas nog een verdediger in de weg. VDZ speelde veel op de helft van Grol maar wist zich eigenlijk geen echte goede kans te creëren. Mede door goed verdedigend werk onder leiding van Mart Willemsen.

En naarmate de eerste helft vorderde kreeg Grol meer veldoverwicht. Een schot van Wouter ging over en een laag en hard schot van Luc Berentsen belandde slechts in de handen van de jonge keeper van VDZ. Na een half uur werd het harde werken van Grol beloond. Een vrije trap van Quint Kristen vanaf de zijlijn werd prachtig door Thomas Porskamp bij de 2e paal binnengekopt: 1 – 0. En vlak voor rust werd het zelfs nog 2 – 0: een voorzet van Luc Berentsen werd in één keer door Mart Zieverink op de voet genomen en de bal schoot met een stuit laag in de hoek binnen. Men kwam daarna goed weg, toen een verkeerde pass VDZ in scoringspositie bracht. De bal schoot echter van de voet en Wessel Baarslag kon eenvoudig oppakken.

Na rust voerde VDZ de druk op. Luc Berentsen schoot daardoor bijna in eigen doel. Max Burgers slalomde meerdere malen door de Grol defensie, maar zonder resultaat. Mede door goed keeperswerk van Wessel Baarslag. Elke hoge cornerbal in het doelgebied was een eenvoudige prooi voor hem. Grol kreeg meer ruimte, maar ging hier slordig mee om. Een afstandsschot van Mart Zieverink was helaas net te laag om over de VDZ keeper, die te ver voor zijn doel stond, heen te gaan. Het werd nog even penibel toen VDZ de aansluitingstreffer scoorde. Hennes Schaminee verlengde met zijn hoofd een voorzet en de bal verdween onder in de hoek buiten bereik van Wessel Baarslag: 2 – 1. Grol raakte even in paniek. Twee verdedigers liepen elkaar in de weg en liepen daarbij bijna de bal in het eigen doel. Het ging maar net goed. Het was dan ook een bevrijding toen Mart Zieverink een voorzet van Eduardo binnenkopte: 3 – 1. Met nog een kwartier te gaan kwam men niet meer in gevaar.

Een mooie en terechte overwinning van Grol op de nummer twee van de ranglijst. Grol blijft hiermee de middenmoot aanvoeren en verkleint de achterstand op de subtop. Komende zondag 10 februari speelt men uit tegen Ruurlo. Aanvang 14.00 uur.

Wedstrijdinformatie

Grol - VDZ 3 - 1

Scoreverloop:
33e min. 1 - 0 Thomas Porskamp
42e min. 2 - 0 Mart Zieverink
65e min. 2 - 1 Hennes Schaminee
76e min. 3 - 1 Mart Zieverink

Gele kaarten:
Grol: Quint Kristen
VDZ: 2x

Opstelling Grol:
Keeper: Wessel Baarslag
Achter: Doné Emaus, Thomas Porskamp, Mart Willemsen en Eduardo de Sousa Cavalcante;
Midden: Roel Bruins, Luc Berentsen, Myron Baten en Quint Kristen;
Voor: Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel.

Pupillen van de Week: Siem Slütter en Ismael Taouil uit JO10-1

Sponsor wedstrijdbal: Kaak Event Rent

Uitslagen 3C

Grol - VDZ 3 - 1
MASV - Rheden 3 - 2
SML - Pax 3 - 1
Gendringen - OBW 3 - 6
VIOS - Trias 1 - 1
Doetinchem - VVO afgelast
MvR - Ruurlo afgelast

Stand 3C

1. OBW 13 - 32
2. MASV 13 - 26
3. VDZ 13 - 25
4. Rheden 13 - 22
5. Grol 13 - 21
6. SML 13 - 19
7. VVO 12 - 18
8. Ruurlo 12 - 16
9. Trias 13 - 15
10. MvR 12 - 14
11. Pax 13 - 14
12. VIOS 13 - 12
13. Doetinchem 12 - 9
14. Gendringen 13 - 5