Late overwinning van Grol op Trias

24-02-2019

Gouden wissel Jordy Oonk

Op een zonnig sportpark ‘t Huitinkveld in Winterswijk trad s.v. Grol zondag 24 februari aan tegen FC Trias. Trias heeft een overwinning nodig om uit de degradatiestrijd te komen, en Grol moet winnen om de aansluiting met de top te behouden.

Grol begon net als de afgelopen weken in een 4-4-2 opstelling. En het eerste kwartier pakte dit goed uit. De eerste kans van de wedstrijd, en jammergenoeg de enige voor Grol in de eerste helft, was voor de sterk spelende Dudu, die een schuiver op de paal produceerde. Ook Trias creëerde weinig in de eerste helft: een schot werd na een kwartier door Wessel Baarslag onder uit de hoek getikt en een kopbal van Trias, die in het doel leek te verdwijnen, werd door Mart Zieverink ternauwernood van de lijn gehaald. Voor het publiek was er verder weinig te genieten in de eerste helft. Beide ploegen speelden rommelig. Grol kon de vrije man niet meer vinden en teveel passes bereikten de medespeler niet.


Foto's: René van den Mosselaar.

Vlak na rust komt Trias zelfs op een 1 – 0 voorsprong. Een vrije trap van 25 meter werd door Wessel Baarslag uit de hoek getikt, maar in de rebound was Rolf Honderslo het meest attent, en schoot hard binnen. Het leek er lang op dat Grol dit niet meer recht kon zetten. Grol speelde zonder overtuiging. Het middenveld, met uitzondering van Quint Kristen, speelde onder hun niveau. De voorzetten kwamen niet aan. Een kwartier voor tijd bracht trainer Sander Hoopman spits Jordy Oonk in voor de verdediger Ramon Landewers en ging Grol alles of niets spelen.

Dit pakte goed uit. Ook omdat Trias volledig door het ijs zakte. Een kopbal van Mart Zieverink, die via de lat terug kwam, werd door Jordy Oonk binnengeschoten: 1 – 1. Een paar minuten later kon Wouter Rexwinkel de wedstrijd beslissen, maar hij verzuimde dit door de bal voor open doel op de paal te schieten. Een punt leek vervolgens het maximale. Totdat aanvoerder Mart Willemsen ook mee naar voren ging en een mooie voorzet op maat gaf bij de tweede paal die door Jordy Oonk met de kop prachtig werd binnen gevlogen: 1 – 2. Een gouden wissel dus.

In blessuretijd produceerde Jaron de Keyzer nog een zeer gevaarlijke zwabberende poeier op het Groldoel, maar deze werd door Wessel Baarslag vakkundig weggewerkt. Eindstand derhalve 1 – 2.

Grol behaalt hiermee drie belangrijke punten voor een goede eindrangschikking dat wellicht recht geeft op de nacompetitie. Voor Trias blijft het spannend in de strijd voor klassebehoud.

Komende zondag is Grol vrij in verband met carnaval. Daarna staan er drie toppers op rij op het programma: op 10 maart uit naar koploper OBW, op 17 maart thuis tegen nummer twee MASV en op 24 maart uit naar nummer vier Rheden. Een maand van de waarheid.

Wedstrijdinformatie

Trias - Grol 1 - 2

Scoreverloop:
51e min. 1 - 0 Rolf Honderslo
82e min. 1 - 1 Jordy Oonk
86e min. 1 - 2 Jordy Oonk

Scheidsrechter: Dhr. Dolf Versteege

Geel: Mart Willemsen, Wouter Rexwinkel en Thomas Porskamp (Grol) en 1 speler van Trias.

Opstelling:
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Ramon Landewers (77. Jordy Oonk), Thomas Porskamp, Mart Willemsen en Eduardo de Sousa Cavalcante (70. Bjorn te Braake);
Midden: Myron Baten (46. Tycho Riteco), Quint Kristen, Luc Berentsen en Roel Bruins;
Voor: Wouter Rexwinkel en Mart Zieverink.

Uitslagen 3C

Trias - Grol 1 - 2
Vios B. - SML 2 - 2
VVO - OBW 1 - 9
Doetinchem - Gendringen 2 - 1
Rheden - MvR 3 - 1
VDZ - Ruurlo 1 - 1
Pax - MASV 3 - 3

Stand 3C

1. OBW 16 - 35
2. MASV 16 - 33
3. VDZ 16 - 30
4. Rheden 16 - 29
5. Grol 16 - 28
6. SML 16 - 26
7. VVO 15 - 20
8. Ruurlo 15 - 17
9. Doetinchem 15 - 16
10. Trias 16 - 16
11. Pax 15 - 15
12. MvR 15 - 15
13. Vios B. 15 - 13
14. Gendringen 16 - 8