Grol doet weer mee na winst op koploper OBW

11-03-2019

Grol is met tien punten uit de laatste vier wedstrijden bezig met een goede serie. Het zou mooi zijn als men dit tegen koploper OBW zou kunnen voort zetten. Bij winst doet men volop mee om een mooie plek in de top drie en misschien wel meer.


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl

Grol startte weer in een 4 – 4 – 2 opstelling. En Michel Kamphuis zat voor het eerst, na een langdurige blessure, weer op de bank. De wind was helaas een grote spelbreker. Goed voetbal was bijna niet mogelijk, menig bal belandde buiten de zijlijn en de wedstrijd kenmerkte zich door veel onderbrekingen.

Grol kwam in de eerste helft goed weg en mocht van geluk spreken dat het bij rust nog 0 – 0 was. De grootste kansen waren overduidelijk voor OBW. De snelle Ian de Meijer en de OBW topscorer Dimitri Vrehe, die er al 17 in heeft liggen, waren daarbij de gevaarlijkste spelers. Vrehe schoot na twee minuten voor open doel over. En even later belandde zijn schot in het zijnet. Ian de Meijer ging alleen op Wessel af, maar schoot ook over.  Grol kon daar slechts twee kansen tegenover zetten: een schot van Quint Kristen ging net naast en Wouter Rexwinkel strandde met een dribbel op keeper Kevin Uffing. Na een half uur leek OBW dan toch te scoren: de kopbal van Vrehe kaatste via de binnenkant van de paal echter weer het veld in. Even later werd een strak laag schot van De Meijer door de goedkeepende Wessel Baarslag onder uit de hoek getikt.

In de tweede helft was van goed voetbal geen sprake. Aan beide kanten niet. OBW leek iets dreigender maar dit leverde geen kansen op. Het team van Sander Hoopman stond goed opgesteld in de tweede helft. Met name Mart Willemsen pakte menig bal met zijn hoofd of zijn voet voordat een OBW spits gevaarlijk kon worden. Wessel pakte nog een gevaarlijke vrije trap. Grol kreeg in de tweede helft maar één kans. En wat voor één. Na een afgeslagen aanval van OBW, werd de bal naar voren gespeeld, verlengd door Mart Zieverink naar Wouter Rexwinkel die vrij voor Kevin Uffing de bal beheerst binnenschoot: 0 – 1.

OBW voerde de druk op. Maar Grol werkte hard om de voorsprong vast te houden. Zelf iets te hard met drie gele kaarten binnen vijf minuten gegeven door de goed leidende Meggie Rutten. Maar het harde werken werd beloond. Een 0 – 1 overwinning op koploper OBW. En daardoor stijgt Grol naar de derde plaats, met nog maar vijf punten achterstand op de nieuwe koploper MASV. En wat ook mooi was is dat Michel Kamphuis vlak voor tijd inviel en zijn eerste speelminuten weer kon maken.

En aankomend weekend is het de nieuwe koploper MASV dat op bezoek komt in Groenlo. Wederom een topper dus voor Grol. Aanvang 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie

OBW - Grol 0 - 1

Scoreverloop:
65e min. 0 - 1 Wouter Rexwinkel

Scheidsrechter: dhr. Meggie Rutten

Geel: Quint Kristen, Ramon Landewers en Dudu

Opstelling Grol:
Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Dudu, Thomas Porskamp, Mart Willemsen en Bjorn te Braake;
Midden: Roel Bruins, Luc Berentsen, Quint Kristen (81. Ramon Landewers) en Myron Baten;
Voor: Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel (85. Michel Kamphuis).

Uitslagen 3C

OBW - Grol 0 - 1
VDZ - SML 1 - 2
Ruurlo - VIOS B. 1 - 1
Pax - Gendringen afgelast
VVO - Trias 1 - 1
Rheden - Doetinchem 0 - 2
MASV - MvR 4 - 2

Stand 3C

1. MASV 17 - 36
2. OBW 17 - 35
3. Grol 17 - 31
4. VDZ 17 - 30
5. SML 17 - 29
6. Rheden 17 - 29
7. VVO 16 - 21
8. Doetinchem 16 - 19
9. Ruurlo 16 - 18
10. Trias 17 - 17
11. Pax 15 - 15
12. MvR 16 - 15
13. VIOS B. 16 - 14
14. Gendringen 16 - 8