Eenvoudige zege Grol op TVO

06-10-2019

Grol koploper in 3A

Grol is de competitie in 3A goed begonnen met twee gewonnen wedstrijden. Afgelopen zondag, 6 oktober, stond de thuiswedstrijd tegen TVO uit Beckum op het programma. Het 180 leden tellende TVO is vorig seizoen kampioen geworden in de 4e klasse en heeft klassebehoud als doelstelling. Voor Grol telt alleen promotie naar de 2e klasse. Het verschil was goed te zien en Grol wist ook haar derde wedstrijd te winnen: 3 – 0 met doelpunten van Luc Berentsen, Wouter Rexwinkel en Tycho Riteco. Daarmee is het nu alleen koploper in de Twentse 3e klasse.


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Grol had de gehele wedstrijd een duidelijk veldoverwicht. TVO liet zich inzakken op eigen helft en liet Grol het spel maken. Na een tweetal goede reddingen van Wessel Baarslag in het eerste kwartier kwamen Grol en Wessel niet meer in de problemen. Grol had een aantal mooie aanvallen maar de meeste schoten misten echter het doel: ze gingen hoog over, voor langs of naast. Een afstandsschot van Mart Willemsen kwam wel op doel maar werd mooi gepareerd door keeper Mike ten Voorde. Aanvoerder Mart Willemsen speelde een goede wedstrijd en wist menig duel achter in te winnen. Dit gold ook voor zijn medeverdedigers Ramon Landewers, Thomas Porskamp en Myron Baten.

De voorsprong kwam letterlijk uit de lucht vallen. Op slag van rust gaf Myron Baten een voorzet vanaf links hoog door de lucht en deze werd van dichtbij door Luc Berentsen via de grond binnengekopt: 1 – 0.

Ook in de tweede helft liet TVO zich terugzakken. Na zeven minuten spelen werd een diepte bal op links op Tycho Riteco handig door hem meegenomen en vervolgens laag en strak voorgegeven. Wouter Rexwinkel kon vervolgens eenvoudig de 2 – 0 binnentikken. Daarna werd het spel wat rommeliger. TVO gaf het nog niet op en had nog een goede kans op de aansluiting, maar deze werd door Aaron van Laar van dichtbij hoog over geschoten. Vijf minuten voor het einde gooide Tycho Riteco de wedstrijd op slot. Hij was sneller bij de diepte bal van Mart Zieverink dan de keeper van TVO, wipte de bal over de benen van de keeper en schoof beheerst binnen: 3 – 0. Hij leek even later ook nog de vierde binnen te schieten, maar zijn schot werd door Mike ten Voorde onder uit de hoek getikt. Eindstand derhalve 3 – 0.

Een mooie overwinning en Grol bezet nu de koppositie in 3A. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Reutum op het programma. Aanvang 14.00 uur.

Wedstrijdinformatie

Uitslag: 3 - 0

Scoreverloop:
45. Luc Berentsen
52. Wouter Rexwinkel
85. Tycho Riteco

Opstelling Grol:
Wessel Baarslag, Thomas Porskamp, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Dudu, Luc Berentsen (80. Michel Kamphuis), Wouter Rexwinkel, Roel Bruins (75. Yordi Rupert), Mart Zieverink, Tycho Riteco en Myron Baten.

Scheidsrechter: Dhr. Dolf Versteege uit Hengelo Gelderland

Gele kaarten: Thomas Porskamp en Wouter Rexwinkel van Grol

Pupillen van de week: Lukas Gelinck en Mohamad Mousa van de JO9-2

Sponsor wedstrijdbal: Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier

Uitslagen 3A

Grol - TVO 3 - 0
Avanti W. - De Tukkers 0 - 4
DSVD - Saasveldia 1 - 1
WVV '34 - Losser 2 - 2
Borne - LSV 0 - 0
RSC - Luctor et Emergo 3 - 4
MVV '29 - Reutum 0 - 0

Stand 3A

1. Grol 3 - 9
2. Saasveldia 3 - 7
3. Luctor et Emergo 3 - 7
4. WVV '34 3 - 5
5. De Tukkers 3 - 4
6. Reutum 3 - 4
7. Losser 3 - 4
8. MVV '29 3 - 4
9. Borne 3 - 3
10. RSC 3 - 3
11. TVO 3 - 3
12. DSVD 3 - 2
13. LSV 3 - 1
14. Avanti W. 3 - 0