Geslaagde BCG avond

08-11-2019

De leden van de businessclub van de sportvereniging Grol kregen afgelopen donderdagavond een in alle opzichten succesvolle bijeenkomst aangeboden bij het Groenlose bedrijf Veld Koeltechniek. Naast de inbreng van de gastheer zelf, alsmede een uitgebreide met veel humor doorspekte toelichting van Grolvoorzitter Hans Scheinck op de aanstaande fusie met zustervereniging Grolse Boys, bestond het hoofdgerecht van de avond uit een geanimeerd tafelgesprek over het grootste evenement binnen de gemeente Oost Gelre: de Zwarte Cross.


Foto's: René van den Mosselaar

Op de dag dat Henk Veld als oprichter en voormalig directeur van Veld Koeltechniek thuis in Winterswijk zijn 89ste verjaardag vierde, waren het zijn beide zonen Benno en Hans Veld, die de massaal opgekomen BCG-leden verwelkomden in het florerende bedrijf dat in 2020 zestig jaar bestaat. Daarbij was het financieel directeur Marco Klein Falckenborg, die de aanwezigen een inkijkje bezorgde in het bedrijf dat zich in geheel Europa, alsmede in Amerika aanbiedt als specialist van alle voorhanden zijnde koeltechnische oplossingen. Met een personeelsbestand van circa 210 medewerkers is de laatste jaren een groei van 50% bewerkstelligd, die inmiddels heeft geresulteerd in een jaaromzet van 50 miljoen euro.

Zwarte Cross
Interessant was het door Grollenaar Rik Gockel geleide tafelgesprek met als thema de Zwarte Cross. Deelnemers hieraan waren burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre en Ronnie Degen, mede-eigenaar van Alles Komt Goed BV met als handelsnaam De Feestfabriek, tevens de grote inspirator van de Zwarte Cross. Het grootste muziekspektakel van Nederland, dat tijdens de 23ste editie van dit jaar maar liefst 220 duizend toeschouwers trok. Zonder het achterste van zijn tong te laten zien, werd Degen door gespreksleider Rik Gockel aan de tand gevoeld over tal van zaken. Zo kreeg de vraag 'Hoeveel bier is er tijdens de Zwarte Cross van dit jaar omgezet?' als antwoord: "Ik heb geen idee. Bovendien heb ik geen gelegenheid gehad om de verkochte biertjes te tellen. Mij worden ook regelmatig vragen gesteld over de omzetcijfers. Ik moet de vragenstellers dan altijd teleurstellen, omdat ik alleen de cijfers achter de komma kan onthouden."

Uithangbord voor Oost Gelre
Annette Bronsvoort verwoordde nog eens duidelijk dat de Zwarte Cross een super belangrijk uithangbord is voor Oost Gelre. "Dankzij dit evenement krijgt onze gemeente jaarlijks zowel nationaal als internationaal veel positieve aandacht. Daarbij is het een fantastisch gegeven dat zoveel vrijwilligers, al dan niet in verenigingsverband, zich inzetten voor dit festival. Ook de samenwerking met gemeentelijke dan wel plaatselijke bedrijven is top. Als gemeentebestuur doen wij er verder alles aan om alle, met name nieuwe ontwikkelingen in het kader van onder andere de veiligheid, en dat op zowel landelijk als gemeentelijk niveau, te volgen en daaraan uitvoering te geven. Daarbij altijd uitgaande van het principe dat kwaliteit te allen tijde boven kwantiteit gaat." Aangevuld door Ronnie Degen met de opmerking dat bij de organisatie het hier in de gehele regio alom bekende noaberschap hoog in het vaandel staat. "En daarbij komt de Achterhoekse mentaliteit en humor goed van pas. Hierbij wil ik niet onvermeld laten dat ieder jaar leden van ruim 150 verenigingen hand- en spandiensten verlenen om daarbij tegelijkertijd hun eigen clubkas te kunnen spekken."