Het spijt me

20-03-2020

"Sportpark gaat nu echt helemaal dicht"

Beste voetballende jonge mensen,

De afgelopen 10 dagen heb ik van alles geprobeerd om jullie aan het voetballen en een beetje aan het chillen te houden. Daarom was het sportpark van de Grol voor jullie nog toegankelijk. Ik heb dat gedaan door tot het randje van de voorgeschreven corona-regels te gaan. En randje buitenspel is ook geen buitenspel, dat weten jullie.

De groepen op ons sportpark Den Elshof werden de laatste dagen te groot. En in groepen samen komen mag niet volgens de Corona-regels. Die groepen bestonden niet alleen uit jonge sporters uit Groenlo, maar intussen ook bijvoorbeeld uit Beltrum, Eibergen, Lichtenvoorde en Winterswijk. Whatsapp is nog sneller dan Corona zullen we maar zeggen.

Dat neem ik jullie allemaal niet kwalijk, zeker niet als ik eraan denk dat jullie door onverwachts veel vrije tijd in de komende drie weken wat ontregeld zijn.

Maar gisteren, donderdag 19 maart, heb ik toch van de gemeente een beetje op mijn donder gehad. Ze hadden meerdere groepen op ons sportpark gezien. En die groepen, dat mag dus niet. Het besmettingsgevaar van dat nare virus is dan te groot. De gemeente heeft daar gelijk in. Ik heb afgesproken dat het sportpark nu echt helemaal dicht gaat. Er komen zelfs hekken bij de ingang te staan. Daarnaast gaan de opsporingsambtenaren van de gemeente en de politiemensen regelmatig op ons sportpark kijken of er niemand is.

Ik zou zeggen, zoeken jullie nu met een paar anderen een trapveldje, een pleintje of een stuk plantsoen op om een balletje te trappen en te chillen. Niet meer in grote groepen doen want in zo’n groep is de kans op de aanwezigheid van het virus groter. Het virus kan dan meegenomen worden en onbewust oudere en kwetsbare mensen besmetten die veel vatbaarder voor het virus zijn.

Ik hoop dat ik jullie over enige tijd weer op het sportpark zie om lekker te trainen en een wedstrijd te spelen met je eigen team.

En heel belangrijk, om weer naar school te mogen.

Met een hartelijke groet aan jullie,

Hans Scheinck, voorzitter Grol