Grol gestart met het geven van Online Trainingen

13-11-2020

In oktober is Grol op initiatief van het Voetbalbestuur en enkele selectietrainers een pilot gestart met het geven van extra trainingen voor de jeugd via de digitale snelweg. Op deze manier kan er Coronaproof en zonder de veldbezetting verder te belasten een derde trainingsmoment gegeven worden. In deze online trainingen wordt gewerkt aan de zogenaamde Core Stability. Het is de bedoeling om dit aan te gaan bieden aan de spelers in de O13 t/m O19 klasse.


Een online training voor de JO17-1 en JO17-2 gegeven door Jules Stokkers.

In deze trainingen, die ongeveer een half uur duren en die dus vanuit huis gedaan kunnen worden, wordt gewerkt aan het verbeteren van de lichaamscoõrdinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht. Iedere training bestaat uit meerdere sessies van zes core stability oefeningen en zes rekoefeningen. Per training worden twee, drie of vier sessies gedaan. Onder leiding van Jos Brummelaar is voor de O17 klasse al een programma van vijf trainingen samengesteld. De komende weken wordt gewerkt aan een programma voor de O15 en O19 klasse, gevolgd door de O13 klasse. Het programma wordt afgestemd op de eisen en kenmerken van iedere leeftijdsklasse.

Elke oefening wordt van te voren uitgevoerd en opgenomen met een vijftal jonge enthousiaste talentvolle spelers met een zeer sterke affiniteit voor sport en bewegen: Daan Rots, Jules Stokkers, Mick Wissink, Ruth Hulshof en Mike Kempers. Zij verzorgen vervolgens ook zelf nog eens de online trainingen. De opnames worden gemaakt bij Fysiotherapiepraktijk VersGras in Groenlo. Per training wordt een video samengesteld. Deze video kan dan vervolgens worden gedeeld met de spelers die aan de training deelnemen en wordt ook tijdens de online training gebruikt. Los van de geplande online training kunnen de spelers met deze video de oefeningen zelf naar behoefte ook nog vaker uitvoeren.

Inmiddels hebben de JO17-1 en JO17-2, in de afgelopen testfase, al drie keer een online training gevolgd via Zoom. Dat is zeer goed bevallen en de komende maand zal dit dus uitgebouwd gaan worden naar andere (prestatieve) teams in de O13 t/m O19 klasse. Het voetbalbestuur zal hiervoor contact zoeken met de trainers van de verschillende teams om interesse te polsen en een planning te maken. We denken hiermee een mooie extra bouwsteen beschikbaar te hebben voor de ontwikkeling van onze jeugdspelers.