FC Twente beloont Daan Rots en Max Bruns met lang contract

11-02-2021

Bron: Tubantia.nl 10-02-2021

ENSCHEDE - FC Twente gaat de jeugdspelers Daan Rots (19) en Max Bruns (18) belonen met een langdurig contract. Het tweetal zet binnenkort de handtekening onder een 3-jarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen. Beide spelers vielen afgelopen zaterdag tegen PSV nog in. 

De Achterhoeker Rots, afkomstig van Grol, is een linksbenige aanvaller die zowel in de punt als aan de zijkant uit de voeten kan. Rots, wiens jongere broertje ook in de opleiding zit,  maakte eerder dit jaar tegen Emmen zijn debuut. Een paar dagen later had hij in het duel tegen Ajax een aandeel in de enige goal van FC Twente. 

Bruns maakte tegen PSV vlak voor tijd zijn debuut als linksachter. De Almeloër Bruns is een allrounder, die op meerdere plekken in de defensie en op het middenveld uit de voeten kan. Voordat hij in de opleiding terechtkwam, speelde hij voor MVV’29 uit Mariaparochie. 

Rots en Bruns trainen al een tijdje met de eerste selectie mee. Met het tekenen van een profcontract volgen zij het spoor van Jayden Oosterwolde, Thijs van Leeuwen, Casper Staring en Mees Hilgers die eerder dit seizoen de overstap maakten naar de selectie van FC Twente.