Grol bezorgt zichzelf tegen ATC een opkikkertje van jewelste

18-10-2021

Grol 1 - ATC ’65 1 (Hengelo Ov) 3-2

Bron: Groenlose Gids
Door: Theo Huijskes

Na een succesvolle competitiestart 2021-2022 in de vorm van een 0-1 overwinning uit en tegen Lemelerveld, kreeg de hoofdmacht van Grol in de tweede en derde wedstrijd van dit seizoen in sportief opzicht twee meer dan gevoelige tikken te verwerken. Werd er in de thuiswedstrijd tegen BWO uit Hengelo Ov een 4-1 voorsprong bij rust verkwanseld door uiteindelijk met een 4-5 nederlaag van het veld te worden geveegd, uit tegen Wijhe ’92 werd een te omarmen 1-1 gelijkspel in de blessuretijd uit handen gegeven en moest de equipe van trainer William Krabbenborg met een teleurstellende 2-1 nederlaag huiswaarts keren. Met een dergelijk deprimerend rugzakje, waarmee niemand vooraf rekening had gehouden, trad het keurkorps van ‘de Grol’ afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof, en dat zo achteraf bleek in een in alle opzichten boeiend duel, aan tegen ATC ’65 uit Hengelo Ov, de club van voormalig (Ere)voorzitter Joop Munsterman.


Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl

Een wedstrijd die vanaf de aftrap tot aan het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Remco Hoffmann uit Haaksbergen een amusant spektakel opleverde voor het goed opgekomen publiek op het sportpark Den Elshof in Groenlo. Een duel waarin Grol reeds in de eerste vijf minuten van de wedstrijd een riante voorsprong had kunnen nemen. Ware het niet dat spits Luc Berentsen de hem daarvoor geboden kansen onbenut liet.

Even later was het de nog maar 18-jarige Tiem Rots, die met een geweldige rush, waarbij hij enkele tegenstanders op indrukwekkende wijze aan de kant zette, het vijandelijke doel op een haar na miste. Het was vervolgens onbegrijpelijk dat de Grol-equipe deze creatieve belofte veelal niet zag staan en daarbij het aanvallende voetbal aan deze technisch begaafde voetballer voorbij liet gaan. Desalniettemin werd het veldoverwicht van Grol in de 18e minuut van de eerste helft tot uiting gebracht met een fraaie goal van Luc Berentsen: 1-0. Een voorsprong die slechts negen minuten op het scorebord prijkte alvorens Koen Beuting voor de gastheren de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. In het tweede bedrijf van de wedstrijd kreeg het goed opgekomen publiek zienderogen een spektakelstuk voorgeschoteld, waarbij het volop genieten was van een leuk potje amateurvoetbal, in dit geval op tweede klasse-niveau.

In de tweede helft duurde het tot de 75e minuut, waarin verdediger Max de Vries aanstalten maakte om een hoekschop te nemen. Zijn goedgeraakte inzet werd door Rico Lammerdink snoeihard ingekopt: 2-1. Echter nog geen drie minuten later wist ATC ’65 de stand alweer op gelijke hoogte te brengen door een doelpunt van Mervin Jansman en dat via een vrije trap. Grol ging vervolgens, en dat via het inbrengen van enkele invallers, het accent nog meer op de aanval leggen. Dit resulteerde, zoals achteraf bleek, in de overwinning van 3-2 op een in grote lijnen gelijkwaardige tegenstander. De winnende, derhalve beslissende treffer kwam tot stand via een door Luc Berentsen opgezette aanval over rechts. Het was in dit geval een voor zijn leven vechtende Tygo ten Bulte, die met een voorzet zijn naamgenoot Tycho Riteco, zij het met ch, wist te bereiken, die de allesbeslissende 3-2 voorsprong voor zijn rekening nam. Deze beslissende goal had weliswaar nog vele spannende, tevens enerverende slotminuten (inclusief) blessuretijd tot gevolg met onder andere een bal op de paal, alsmede kansen over en weer. Echter in de stand kwam geen verandering meer. Grol was de winnaar van een enerverend voetbalduel. Een zege die door spelers, trainers, begeleiding, supporters en sympathisanten werd vertaald met één en dezelfde slotconclusie: ‘Dit hadden wij met ons allen en voor ons allen nodig!’

Derhalve op naar de volgende wedstrijd: zondag 24 oktober a.s. FC Suryoye - Grol.

Opstelling Grol 1 tegen ATC ‘65:
Nick Oude Luttikhuis, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Max de Vries, Mike Kempers, Rico Lammerdink, Tiem Rots (81e min. Mart Zieverink), Eduardo de Sousa Cavalcante, Wouter Rexwinkel (66e min. Tygo ten Bulte), Luc Berentsen en Tycho Riteco (89e min. Roel Bruins).

Scheidsrechter: Remco Hoffmann uit Haaksbergen.

Gele kaarten: Rico Lammerdink van Grol en Gilian Wilms van ATC ’65.

Uitslagen 2J

Lemelerveld – Achilles ’12  0-2                 
SDC ’12 – Bon Boys  2-0                 
Vogido – BWO  3-4
Schalkhaar – Wijhe ’92  3-1
NEO – FC Suryoye  2-2
GVV Eilermark – Barbaros  3-1
Grol – ATC ’65  3-2

Stand 2J

1. NEO 4 - 10
2. Achilles ’12 4 - 10
3. Schalkhaar 4 - 9
4. GVV Eilermark 4 - 9
5. SDC ’12 4 - 9
6. Bon Boys 4 - 6
7. Grol 4 - 6
8. ATC ’65 4 - 6
9. BWO 4 - 6
10. Lemelerveld 4 - 4
11. Wijhe’92 4 - 3
12. Barbaros 4 - 1
13. FC Suryoye 4 - 1
14. Vogido 4 - 1

Zondag 24 oktober a.s. speelt Grol 1 uit tegen FC Suryoye uit Enschede. Aanvang 14.00 uur. Verder staat voor dinsdag 26 oktober a.s. in het kader van de Achterhoek Cup de wedstrijd tegen DVC ’26 uit Didam op het programma. Deze wedstrijd op het sportpark Den Elshof begint om 20.00 uur.