V.S.V.G. al 35 jaar een uithangbord

20-03-2023

Een belangrijke pijler binnen het voetbalbolwerk Grol

Bron: Groenlose Gids
Tekst en foto: Theo Huijskes

Te midden van alle voetbalgeweld, en dat in het afgelopen weekend op het sportpark Den Elshof in Groenlo, was het weer raak en dat in positieve zin. Het betrof in dit geval de geleding V.S.V.G. (Vrienden van de S.V. Grol), die met de organisatie van de traditionele voorjaars fancy fair weer andermaal aan de weg timmerde. Zoals bekend treedt deze geleding twee keer per jaar voor het voetlicht, waarbij de financiële opbrengst van deze alom omarmde activiteit ten goede komt van de sport- c.q. voetbalvereniging Grol. Daarbij wordt zowel in het voor- als in het najaar een fancy fair-weekend uitgekozen en dat van vrijdag tot en met zondag!     

Een voetbalbolwerk met veel sponsoren

Naast de V.S.V.G., een belangrijke pijler binnen het voetbalbolwerk Grol, telt de inmiddels bijna 105 jaar bestaande voetbalvereniging meerdere actieve geledingen, die de blauw-witte, inmiddels blauw-wit-rode kleuren uitdragen. Wat te denken van bijvoorbeeld de reeds in 1977 opgerichte Supportersclub. En niet te vergeten de BCG (Business Club Grol), een sedert november 2011 bestaande, niet meer bij ‘de Grol’ weg te denken, actieve groep ondernemers. Daarnaast mag de geleding met de alleszeggende naam ‘De 12e man’ niet onvermeld blijven. Een geleding, die eveneens zoveel mogelijk gelden ten behoeve van de vereniging Grol vergaart. Om de cirkel helemaal rond te maken, mag de invoering van het hoofdsponsorschap, naast alle overige sponsormogelijkheden, niet onvermeld blijven. De eerste hoofdsponsor van Grol in 1983 was Auto Joop Arink BV, gevolgd door Automobielbedrijf Heinz Arink BV in 1989, City Lido Disco-Dancing in 1995, Univé Verzekeringen in 2002, Pfeifer Heavy Machinery in 2014 en AH Wallerbosch in 2019.

De zorg voor een sterke, onderlinge band

Terug naar de V.S.V.G., die in februari 1987 werd opgericht en dat onder de naam ‘Club van honderd’, gevolgd door een notarieel vastgelegde naamsverandering (Vrienden van de sportvereniging Grol) in juli 1989. Dat deze geleding niet alleen als clubsponsor een belangrijke rol vertolkt, maar daarnaast ook zorgt voor een sterke, onderlinge band binnen de gehele voetbalclub, werd in het afgelopen weekend en dat met name op de zondag nog weer eens bewezen. Zowel vóór, tijdens en bovenal na de competitiewedstrijd Grol - Beuningse Boys heerste er in het bomvolle Sportcafé op het sportpark Den Elshof een sfeer alsof de hoofdmacht van Grol een kampioenschap had te vieren. Het voltallige VSVG-bestuur met voorop de spreekstalmeesters Pim Westervoorde en Bas Brinke, alsmede enthousiaste vrijwilligers wisten een geweldige stemming te creëren. Mede dankzij de belangrijke overwinning van Grol 1 op Beuningse Boys 1 was er weer eens sprake van een ‘Super Sunday’, waarbij het inmiddels historische, tevens befaamde flitslicht tientallen rondes draaide en als gevolg daarvan vele goklustigen beloond werden met een mooie prijs!    


Het was een gezellige drukte in het Sportcafé van de Grol op het sportpark Den Elshof.