Ajax nieuwe koploper in F- woensdagcompetitie

10-11-2007

Nadat enkele weken geleden de kou is ingetreden krijgen we in ons altijd zo gezellige Nederland ook te maken met een depressie. Afgelopen dagen heeft het veel geregend en hier hebben de velden op sportpark Den Elshof onder te leiden. Op de topclubs uit de F- woensdagcompetitie heeft dit uiteraard ook invloed. De ploegen die doorgaans verzorgd voetbal spelen zullen het door de drasse omstandigheden zwaar krijgen. Hard werkende teams zullen vanaf nu meer in het voordeel zijn. Doorgaans vinden de spelers uit deze teams het niet erg dat de zon ons in deze tijd van het jaar verlaten heeft. Hun specialisme, de sliding, zal op natte velden beter uit te voeren zijn. Daarentegen zullen de wasvrouwen van de ploegen minder blij zijn met dit weer. De shirts en met name de witte broekjes zullen aan het eind van de wedstrijden zwart gekleurd zijn van de modder. Dit betekent extra werkzaamheden voor deze dames. Uiteraard hebben ze dit allemaal over voor hun spelertjes die wederom aan de bak moesten in de 5e speelronde van de competitie, welke de volgende interessante wedstrijden kende:

 

Manchester United- Ajax betekende de ontmoeting tussen de nummer één en twee van de competitie. Beide ploegen speelden de vorige ronden goed voetbal. Door de al eerder genoemde omstandigheden was het moeilijk om het spel van de afgelopen weken te evenaren. Toch bereikten beide ploegen een hoog niveau. Ajax was nets iets slimmer dan Manchester en won met 5-2.

 

De teams van Leeds United en Feyenoord stonden beide bij de supporters bekend als ploegen die het van hun inzet moesten hebben. Dit kon men ook terug zien in de wedstrijd op het tweede veld. Onder aanmoediging van de fanatieke supporters van beide clubs werd er ‘geknokt voor iedere meter’. Leeds had het betere van het spel en versloeg Feyenoord terecht met 4-1.

 

Celtic- Liverpool was de Britse derby die op het programma stond. Liverpool zou bij winst Celtic passeren op de ranglijst. Celtic daarentegen zou met een overwinning heel dicht bij de kruisfinales om de eerste vier plaatsen komen. Op voorhand dus een spannende pot voetbal en tijdens de wedstrijd bleek dit terecht. De één wilde niet wilde niet voor de ander onder doen. Dit resulteerde in een gelijkspel: 2-2.

 

Voor PSV was het in deze speelronde erop of eronder. Bij winst kon men aanhaken bij de middenmoot. Bij verlies was een plaatsing bij de eerste vier vrijwel onmogelijk. Real Madrid had hier duidelijk geen boodschap aan en speelde geheel zijn eigen wedstrijd. Op het lastig bespeelbare veld lieten de Koninklijken diverse hoogstandjes zien. Laatstgenoemde won de wedstrijd met 5-2.

WIlt u meer informatie zoals teamindeling en uitslagen klik dan hier