Wout en Maud komen naar Oost Gelre

12-10-2023

Beste ouders/verzorgers van jonge voetballers/voetbalsters uit Oost Gelre,

Er is afgelopen zomer een kinderboek uitgebracht over voetbal, namelijk Wout & Maud. De hoofdrolspelers Wout & Maud zijn gebaseerd op twee actieve oud-profvoetballers in Nederland namelijk Wout Brama en Maud Roetgering. In dit boek beleven Wout & Maud voetbal-avonturen maar is er ook sprake van een subtiele maatschappelijke boodschap gericht op inclusiviteit, diversiteit en homo-acceptatie in de voetballerij.

https://woutenmaud.nl/

Ook is er aandacht voor dit kinderboek door een actie in de voetbalkantine

1.            In de kantine staat een pot met ballen en een inkijkexemplaar van het boek. De  bijbehorende poster hangt op het informatiebord in het clubhuis.

2.            Kinderen (of hun ouders) mogen op een briefje hun naam, email, telefoonnummer en het aantal ballen waarvan zij denken dat er in de pot zit noteren. Dit briefje mag in een andere pot gestopt worden.

3.            De kinderen die het dichts in de buurt komen van het werkelijke aantal, winnen een boek en zijn 23 of 24 oktober ook van harte welkom!

4.            En de winnaars worden op vrijdag 20 oktober bekendgemaakt.

Wout & Maud komen naar Oost Gelre

In de gemeente Oost Gelre organiseren we in samenwerking met de bibliotheek op maandag 23 oktober (Lichtenvoorde) en dinsdag 24 oktober (Groenlo) een meet & greet met Wout&Maud. De hoofdrolspelers Wout Brama en Maud Roetgering komen naar de bibliotheek in Lichtenvoorde en Groenlo voor een meet & greet en om hun nieuwe kinderboek te promoten.

De eerste 100 kinderen (per locatie Lichtenvoorde en Groenlo) uit Oost Gelre die zich aanmelden voor de meet & greet krijgen een gratis boek

In totaal zijn er dus 200 boeken gratis weg te geven. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Tijdens de meet & greet kunnen deelnemers Wout en Maud in het echt ontmoeten en het boek laten signeren. Ook lezen beide voetbalspelers voor uit hun eigen boek.

Meer informatie via https://www.oostachterhoek.nl/woutenmaud

Namens de Gemeente Oost-Gelre,

Bestuur Grol