Wedstrijdverslagen Grol F8

26-11-2007

Grol F8 gelooft er nog in

Grol F8 is zaterdag 17 november verwachtingsvol aan de wedstrijd tegen de leeftijdgenootjes uit Barchem aangetreden. Even leek de jeugd van AFC AJAX te gast, maar na een paar minuten spelen bleek het toch SVBV F2 te zijn. Er stond veel spanning op de wedstrijd. ’s Middags zou namelijk Sinterklaas met al zijn Pieten naar Groenlo komen. Vlak voor de wedstrijd werden de verlanglijstjes nog doorgenomen... Als dat maar goed zou komen! Maar onder de bezielende leiding van gelegenheidsaanvoerder Dylan te Boome trok de F8 al snel ten aanval. En zoals het echte Groljongens betaamt, werden de bezoekers helemaal zoek gespeeld. Mooie solo’s, prachtig positiespel en technische hoogstandjes zorgden ervoor dat de vele supporters (waaronder het schijnt enkele Zwarte Pieten die in de struiken verdekt stonden opgesteld) niet in de kou bleven staan. Door doelpunten van Daan Rots, Jan Arink, Anne Hulshof, Mick Wissink, Boris Blanken, Dylan te Boome, Jelmer Rijkenbarg, Jules Stokkers en zelfs van de afwezige Tjibbe Paardenkooper (hij zou toch niet al in de zak van Sinterklaas zitten…?) won Grol F8 de wedstrijd met 5-3. De grootmoedigheid van onze spelers kwam nog eens naar voren door de cadeautjes die aan het eind van de wedstrijd werden weggegeven. Met nog twee wedstrijden te gaan gelooft Grol F8 nog in het kampioenschap. Aan de Meeneempiet is inmiddels een lijst met namen overhandigd van enkele spelers van Eibergen F4. Na de wedstrijd ging Grol F8 naar het centrum van Groenlo om de Sint te verwelkomen. Het schijnt nog lang onrustig in de binnenstad geweest te zijn…

Grol F8 voert de druk op

Afgelopen zaterdag stond Ruurlo F7 op het programma. Ondanks dat Ruurlo een dispensatie speler van de A-jeugd in de gelederen had, konden zij geen vuist maken tegen onze jongens. Jan Arink had namelijk een nieuwe manier bedacht om de tegenstanders af te leiden. Door veelvuldig hard te hoesten wisten de tegenstanders niet of het nu ernstig was of slechts een verkoudheid. Aanval op aanval werd door Grol F8 opgezet maar de meeste goede bedoelingen strandden op een Ruurloos been. En als er al een tegenaanval leek aan te komen, maakte Boris Blanken weer een prachtige Schwalbe (hij schijnt al een profcontract van een club uit de Bundesliga op zak te hebben…!) waar de scheidsrechter telkens intrapte. Doordat Dylan te Boome in de eerste helft vanaf zijn eigen goal goed had geobserveerd waar de zwakke punten van Ruurlo F7 lagen, kon hij een hattrick scoren in de tweede helft. Door doelpunten van Jelmer Rijkenbarg, Tjibbe Paardenkooper (gelukkig; hij kon nog net aan de zak van Sinterklaas ontsnappen), Anne Hulshof, Daan Rots, Mick Wissink en Jules Stokkers werd de uitslag op 0-6 bepaald. Deze overwinning werkte ook motiverend voor de jongens van Grol F2 die een paar meter verderop verdiend het kampioenschap binnenhaalden. Wij feliciteren Grol F2 en blijven onze uiterste best doen om dit huzarenstukje te herhalen.