Supportersclub s.v. Grol gaat in stijl het jaar 2007 uit.

02-01-2008

In het sfeervol ingericht sportcafé op sportpark den Elshof hebben een paar honderd bezoekers, zaterdag 29 december, kunnen genieten van een geweldige avond. De supportersclub die dit jaar 30 jaar bestaat, heeft in een zeer gevarieerd avondvullend programma, samengesteld door Rob Porskamp en Hennie Schovers,  meerdere optredens de revue laten passeren. Daarvoor was een speciaal podium opgebouwd waarbij zowel licht als geluid op zeer professionele wijze door Henny Borckink van de nieuwste snufjes techniek was voorzien. Het zag er allemaal zeer feestelijk uit en zelfs voor een professionele presentatie was gezorgd, in de persoon van Mr. State of Art, Marcel Wolters. Die geheel in stijl onder de artiestennaam Blake Carrington alle onderdelen op een ludieke wijze wist te presenteren. Daarbij kreeg hij ondersteuning van een deskundige en humorvolle kritische jury die naast Prins Martijn de 1e en Adjudant Erik bestond uit William Krabbenborg, Kees Porskamp en Rik Gockel die tevens voorzitter was.

De jury had de opdracht de diverse nummers van zowel commentaar als ook van de nodige cijfers te voorzien, waardoor op het eind van de avond een uiteindelijke winnaar uit de bus zou komen. Ze hebben deze taak dan ook zeer serieus genomen. Gemakkelijk was het niet, want men had de keus uit de volgende optredens:

- Grol A1 , Welke met het gehele elftal en life muziek het nummer Sweet Caroline op de planken bracht.

- Grol 1, die zich op een mooie wijze lieten vertegenwoordigen door Bjorn Koldewey en Frank Oosterholt die samen een prachtig nummer van Acda en de Munnick ten gehore brachten. Het optreden werd beloond met een derde plaats.

- De honneurs van Grol 12, werden waargenomen door Wesley “Helmers” Lotti, die al playbackend de stemming er goed in kreeg.

- Kantine personeel; een grote groep vrolijke meiden die o.l.v. Dennis Rooks naar het podium werden geleid, alwaar een spetterend optreden als Grolly Dots werd gegeven.

- de vrienden van de s.v. Grol, de VSVG,  had Henny Wildenborg als “Grolschen Jongen” afgevaardigd, die leunend op de rollator, een gezellige buut op de planken bracht.

- Grol 4, met een behoorlijke roodharige inbreng zong het bekende lied: Meisjes met rode haren. Wat door de hernieuwde actualiteit volop werd meegezongen.

- Voor Grol 9 kwamen Rob Oude Luttikhuis en Peter Nales als Heidi’s te voorschijn waarbij iedereen in het Duits werd gewaarschuwd, toch vooral voorzichtig te zijn met vuurwerk met name bij de manier van vasthouden en het ontsteken. Dit gebeurde door instructies van beide experts, voorzien van realistische beelden. Bovendien werd afgesloten met een passend dansje, waarbij je kon zien hoe je het beste kan of gaat dansen, als er iets met het vuurwerk misgaat.

- Grol 11, had een bestaand lied en hun eigen kleding op passende wijze van kunstgras voorzien en met Donny als leadzanger kon je niet meer spreken van “groentjes”. Alhoewel het nummer ‘s morgens pas was geschreven

- De terreincommissie wist zowel qua optreden, kleding als ook met passie een nummer van Kiss te brengen, waar letterlijk de vonken afsprongen. Deze groep eindigde dan ook als de onbetwiste winnaar. Al met al geweldig. Ook zorgden ze onbewust na afloop nog voor een speciale act. Na een grondige wasbeurt na afloop van de grote finale, werd per ongeluk voortijdig de doucheruimte op slot gedaan, zodat één van de leden nog iets langer dan nodig, eenzaam in de ruimte achter bleef. Met het nodige gebonk op de deur wist hij de aandacht, van bijna de hele buurt te trekken, zodat uiteindelijk ook dit laatste Kiss lid, gezamenlijk, al dan wel een uurtje later, met zijn maten op de overwinning kon proosten. Voor Henk Porskamp die hem bevrijdde leverde dit ook nog een spontaan bedankje op van een van de redders.

- Grol 2 wist als een afvaardiging van de LAMA’s op een voortreffelijke manier een aantal actuele zaken binnen de s.v. Grol aan de orde te stellen. Dit gebeurde op een zeer leuke, kritische en verhelderende wijze waar het publiek met grote aandacht naar luisterde.

- Grol 7 ontpopte zich wederom als de “jongere versie” van het hofkoor Inter Nos tot een Grols carnavalsschlagers koor. Die op deze manier liet horen hoe mooi het kan zijn als de Grolsen hun eigen Knunnekes-schlagers gaan zingen. Genoeg aanleiding dus en groot feest.

- Als laatste presenteerde zich het jeugdbestuur met een complete bezetting van Sport laat. Dit onderdeel met een zeer realistische en beschouwende visie, vanzelfsprekend met de nodige interessante commentaren, op de s.v. Grol als grote club en al haar dagelijkse beslommeringen en nieuwe ontwikkelingen. Waarbij duidelijk werd dat ook binnen een familie de neuzen niet altijd dezelfde kant op staan en dat zeer zeker ruimte voor gezonde discussie moet blijven. De kwaliteit van het optreden, was ruim voldoende voor een tweede plaats deze avond.

Alles bij elkaar een overweldigende avond zeker toen de voorzitter Martien Overkemping, halverwege de avond, geheel onverwacht een oproep deed aan twee bestuursleden te weten: Hennie Schovers en Rudi Porskamp, om naar het podium te komen. Ter plaatse werden beide leden op passende wijze toegesproken en bedankt voor het vele bestuurswerk dat beide al 25 jaar voor de supportersclub verrichtten. Hiervoor kregen zij een fantastische gouden speld als aandenken opgespeld en werd aan beide ook nog een mooie dinerbon van Brouwerij “De Klok” in de Lange Gang aangeboden. Vanzelfsprekend werden hun vrouwen Betsie Schovers en Sylvia Porskamp niet vergeten en kregen een fraaie bos bloemen overhandigd. Dat het talrijk aanwezige publiek deze huldiging en de personen zeer op prijs stellen, liet men duidelijk horen en zo kon een toch al fantastische avond een terechte waardevolle toevoeging krijgen. Gezien de vele reacties is een groot compliment voor alle artiesten, maar zeker ook voor het bestuur en de organisatie op zijn plaats. We wachten met spanning het volgende door hun georganiseerde feest af. Grote klasse.