Jeugdleiders / -trainers seizoen 2008-2009

13-03-2008

Hoewel het seizoen 2007-2008 nog lang niet ten einde is, wordt er door het jeugdbestuur in samenwerking met Jos Porskamp (technisch jeugdcoördinator) alsmede Ben Bomers (hoofdbestuurslid technische zaken) al volop vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Niet alleen is er achter de schermen inmiddels heel wat geregeld, ook de komende maanden zal er nog hard gewerkt moeten worden op straks in het seizoen 2008-2009 alles weer in goede banen te leiden.

Zo zal er de komende maand met alle op dit moment actieve jeugdtrainers en -leiders gesproken gaan worden. Niet alleen om terug te kijken op het huidige seizoen en daarmee actie te kunnen ondernemen waar dat nodig is, ook zal er gevraagd worden of zij in het nieuwe seizoen wederom bereid zijn ons jeugd te begeleiden. Gelet op de groei van onze jeugdafdeling zullen er straks namelijk weer heel wat begeleiders nodig zijn. Het jeugdbestuur zou het zeer op prijs stellen indien de huidige jeugdleiders ook in het nieuwe seizoen met gebruikmaking van hun inmiddels opgedane ervaringen voor de opvang en begeleiding van de Groljeugd gaan zorgen. Maar ook andere belangstellenden (met name ouders, (oud-)voetballers en overige voetballiefhebbers, die de sv Grol een warm hart toedragen) roepen wij op: hebt u zin en tijd om in het seizoen 2008-2009 de Groljeugd te trainen en/of te begeleiden op de zaterdag, laat het ons weten …!! (De namen / telefoonnummers van de jeugdbestuursleden zijn te vinden op deze website).

In de maand april (nadat alle gesprekken zijn gevoerd en een ieder zijn voorkeur heeft kunnen uitspreken) zal er een definitieve indeling gemaakt gaan worden van de leiders / trainers voor het nieuwe seizoen voor alle jeugdelftallen. Desalniettemin is het jeugdbestuur verheugd nu al te kunnen melden dat er voor wat betreft trainers voor de selectieteams inmiddels vergaande ontwikkelingen zijn. Gelet op de eisen, die er tegenwoordig aan deze trainers gesteld worden met het oog op het technisch beleidsplan, is het toch ieder jaar weer een hele opgave op de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Omdat daarnaast een aantal van de huidige selectietrainers om uiteenlopende redenen te kennen heeft gegeven volgend seizoen geen selectieteam meer te kunnen trainen, was het even puzzelen om het plaatjes rond te krijgen. Zoals de zaken er nu voor staan, is dat gelukt. Zo zal Arrean Arink ook komend seizoen als trainer van de A-selectie fungeren, traint Walter Vrijdag wederom de B-selectie en zal Peter van Dalen de C-selectie onder zijn hoede gaan nemen. Bij de pupillen gaat Jorrit Bomers zijn opgedane ervaringen bij de TC3 cursus in de praktijk brengen bij de D-selectie, hopen we bij de E-klasse (o.a. training/begeleiding van E-1) gebruik te kunnen maken van de ervaringen die Roy Wielens als jeugdtrainer / jeugdcoördinator bij spcl. Eibergen de afgelopen jaren heeft opgedaan en last but not least zullen Max de Vries en Marc van Meurs dezelfde taken vervullen in de F-klasse. Bij de F-zaterdaggroep wordt er op dit moment intern gekeken hoe volgend seizoen de taakverdeling zal zijn. Aan de verdere invulling van het begeleidingsteam voor de selecties en overige jeugdelftallen zal de komende weken nog heel wat tijd en energie besteed worden, waarbij vanuit het jeugdbestuur nogmaals het verzoek: zonder steun / hulp / medewerking van velen is een naar volle tevredenheid functionerende jeugdafdeling als die van de sv Grol niet mogelijk. Alleen dankzij de inspanningen van al die jeugdleiders en -trainers zal dit lukken. Dus heb je tijd en zin om komend seizoen een groep enthousiaste jeugdspelers te trainen of begeleiden, laat het ons weten.