Grol boekt belangrijke thuisoverwinning

18-02-2018

Grol - Gendringen 2 - 1

De 24-jarige Max de Vries gaat de geschiedenisboeken van de bijna 100-jarige s.v. Grol in als de eerste doelverdediger, die met de hoofdmacht van de Groenlose voetbalclub naar de eerste klas van de KNVB promoveerde. Een vervelende schouderblessure deed hem noodgedwongen besluiten om zijn positie onder de lat in te ruilen voor die van veldspeler. Na een eerste invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen MASV, verscheen hij ditmaal als linker verdediger aan de aftrap voor de thuiswedstrijd van de Grolse hoofdmacht tegen Gendringen om vervolgens de volle 90 minuten vol te maken. Een meer dan vermeldenswaardige prestatie, die terecht beloond werd met een 2-1 overwinning.

Het meespelen van Max de Vries jr-jr had te maken met een blessure van linker verdediger Bjorn te Braake. Ook aanvoerder Michel Kamphuis moest vanwege de griep verstek laten gaan. Ondanks deze tegenvallers wist Grol in de thuiswedstrijd tegen concurrent Gendringen een verdiende 2-1 overwinning te boeken. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat deze belangrijke zege met name in de eerste helft bewerkstelligd werd met goed voetbal. Beter gezegd voor het publiek bijzonder aantrekkelijk voetbal, waarbij met name Eduardo de Sousa Cavalcante een hoofdrol vertolkte. De kleine Eduardo was overal op het veld te vinden en ging als sleutelspeler tussen verdediging en aanvaller, mede dankzij het hebben van een voorbeeldige conditie, voorop in de strijd.


​Foto's: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Alle doelpunten van de wedstrijd werden gescoord in het eerste bedrijf van de wedstrijd. Zo was het na 25 minuten spelen spits Jordy Oonk, die een voorzet van Quint Kristen lichtelijk met zijn hoofd beroerde, maar wel voldoende om Gendringen-goalie Michiel Kok te verschalken: 1-0. Nog geen drie minuten later prijkte er reeds een 1-1 stand op het scorebord. Een door de verdediging van Grol onvoldoende weggewerkte bal werd door aanvaller Paul Stubbe van Gendringen snoeihard en onhoudbaar in de linker benedenhoek geschoten. Maar een goed spelend Grol liet zich niet van de wijs brengen. Dit laatste resulteerde na 30 minuten spelen in een doelpunt van Mart Zieverink, die een perfecte voorzet van Eduardo binnenliep. Ruststand: 2-1.

In de tweede helft kreeg het publiek kwalitatief gezien een veel mindere wedstrijd te zien. Dit had niet alleen te maken met het gegeven dat Grol door tegenstander Gendringen gedwongen werd om meer verdedigend te gaan voetballen, maar had daarnaast tevens te maken met de vele gemiste kansen. Dit laatste overigens aan beide kanten. Aan Grolzijde waren het met name Jordy Oonk, Wouter Rexwinkel en Luc Berentsen, die niet de juiste precisie wisten aan te wenden bij de hen geboden opgelegde kansen. De slotfase van de wedstrijd was dientengevolge bijzonder spannend. Opluchting en blijdschap alom toen scheidsrechter Jan Maarten ten Broek uit Arnhem het eindsignaal liet klinken.

Dankzij deze zege heeft Grol na koploper MASV en DCS (tweede op de ranglijst) in de stand van de derde klas C van de KNVB de derde plaats heroverd. Zondag 25 februari a.s. speelt Grol de uitwedstrijd tegen VIOD Doetinchem (aanvang: 14.30 uur).

Wedstrijdinformatie

Wedstrijdronde 14

Grol - Gendringen

Ruststand: 2 - 1
Eindstand 2 - 1

Scheidsrechter: dhr. J. ten Broek uit Arnhem

Scoreverloop:
25e min. 1 - 0 Jordy Oonk
28e min. 1 - 1 Paul Stubbe
​30e min. 2 - 1 Mart Zieverink

Gele kaarten:
Grol: Mart Zieverink, Quint Kristen en Luc Berentsen;
Gendringen: Paul Stubbe en Gijs Versteeg.

Rode kaarten: geen.

Opstelling Grol
Keeper: Wessel Baarslag;
Achter: Doné Emaus, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Max de Vries;
Midden: Quint Kristen (73. Roel Bruins), Luc Berentsen en Eduardo de Sousa Cavalcante;
Voor: Mart Zieverink (73. Mathijs Warnar), Wouter Rexwinkel en Jordy Oonk.

Bijzonderheden: Max de Vries start voor de 1e keer in de basis van Grol 1 als veldspeler.

Team van de week: JO11-4

Uitslagen 3C

Grol - Gendringen 2 - 1
VIOD - Groessen 4 - 2
​DCS - Keijenburgse Boys 1 - 1
​VDZ - AD '69 2 - 0
MASV - OBW 0 - 3
​Rheden - FC Trias 0 - 2
​Pax - VVO Afgelast

Stand 3C

1. MASV 14 - 32
2. DCS 14 - 31
​3. Grol 13 - 26
4. VIOD 14 - 25
5. Gendringen 14 - 25
6. VDZ 14 - 25
​7. OBW 13 - 22
8. Pax 13 - 17
​9.VVO 13 - 16
​10. Rheden 13 - 13
11. AD '69 13 - 12
​12. Keijenburgse Boys 14 - 11
​13. FC Trias 13 - 8
​14. Groessen 13 - 6