Grol geeft niet thuis tegen SC Rheden: 3-4

22-04-2018

De 21e competitiewedstrijd van Grol 1 in het huidige voetbalseizoen 2017-2018 is er één om gauw te vergeten. In eigen huis op het sportpark Den Elshof werd een gevoelige 3-4 nederlaag geleden tegen SC Rheden. Gevoelig omdat er in de eerste helft van deze competitie in de uitwedstrijd nog een 2-5 overwinning werd bewerkstelligd tegen de ploeg van trainer/coach Peter Joseph Jansen en omdat men afgelopen zondag in eigen huis in alle linies verzaakte en daarom volkomen terecht op een nederlaag werd getrakteerd.


Foto's: René​ van den Mosselaar, Streekgids.nl.

Dat het deze keer een wedstrijd van de gemiste kansen betrof, mag derhalve niet worden aangegrepen als een excuus, maar heeft enkel en alleen te maken met het feit dat de hoofdmacht van trainer/coach Sander Hoopman in alle linies niet thuis gaf. Het warme weer met het dientengevolge moeten spelen op een broeierige kunstgrasmat mag derhalve niet als excuus worden aangegrepen. Want dezelfde omstandigheden golden vanzelfsprekend ook voor SC Rheden. Praktisch iedereen mocht na afloop van de wedstrijd dan wel roepen dat Grol het op basis van het grote aantal kansen verdiend had om de wedstrijd te winnen, maar omdat tegelijkertijd de meest simpele kansen niet benut werden, kreeg het opgekomen trouwe Grollegioen een futloos Grol 1 te zien, dat liet overkomen of dat men met de laatste wedstrijd van het seizoen bezig was om vervolgens een dag later op vakantie te gaan.

Daar waar doelman Wessel Baarslag een ongeconcentreerde indruk maakte, de achterhoede de nodige steken liet vallen, het middenveld niet toekwam aan goed opgezette aanvallende injecties, liet de voorhoede de meest simpele kansen om te scoren onbenut. Desondanks kwam Grol, dat in de basis elf de geblesseerde Michel Kamphuis en Jordy Oonk, alsmede de geschorste Luc Berentsen miste, na 12 minuten spelen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong toen Mart Zieverink op aangeven van Mathijs Warnar goalie Timo Verijzer van SC Rheden op een listige manier wist te passeren.

Echter drie minuten later was het al weer gelijk toen Rick Smeenk na slap ingrijpen door de Grolachterhoede vrij simpel kon scoren. De verdediging van Grol inclusief zijn doelverdediger ging een drietal minuten later wederom in de fout toen Joep Sangers uit een hoekschop gemakkelijk koppend kon scoren. Vervolgens stapelden zich voor Grol kans na kans op, maar of het nu bijvoorbeeld middenvelder Eduardo De Sousa Cavalcante was of bijvoorbeeld aanvaller Wouter Rexwinkel, de een na de andere kans bleef onbenut. Ruststand: 1-2.

Ook in de tweede helft was de Grolequipe niet bij de les en was er weinig beleving te bespeuren binnen de thuisploeg. Dit resulteerde in een derde treffer van SC Rheden, gescoord door Rick Smeenk. Ook het inbrengen van een extra spits, in dit geval jeugdspeler Luc ten Broeke naast de machteloos opererende spits Mart Zieverink leverde geen verbetering op. Beide spelers kregen een aantal kopkansen, maar wisten niet tot scoren te komen. Dit laatste gold ook lange tijd voor de beide vleugelaanvallers Wouter Rexwinkel en Mathijs Warnar, maar beide laatstgenoemde spelers wisten de stand toch nog gelijk te trekken, te weten Warnar in de slotfase van de officiële speeltijd en Rexwinkel met een fraai doelpunt in de blessuretijd.

Maar ook het elfde gelijkspel in deze competitie kon de Grolploeg niet uit het vuur slepen. SC Rheden kreeg de medewerking van scheidsrechter Eddy Hoebink uit Hengelo Gld., die geheel ten onrechte na een te verwaarlozen overtreding van doelman Wessel Baarslag aan SC Rheden een strafschop toekende, die werd benut door Stephen van Beek: 3-4. Een teleurstellend slot van een evenzo teleurstellende wedstrijd. Een resultaat dat de Grolploeg helemaal aan zichzelf heeft te wijten.

Zondag 29 april a.s. kan Grol zich revancheren wanneer thuis op het sportpark Den Elshof de competitiewedstrijd tegen OBW Zevenaar op het programma staat. Aanvang: 14.30 uur.

Wedstrijdinformatie

Grol - Rheden 3 - 4

Ruststand: 1 - 2
Eindstand: 3 - 4

Scoreverloop:
12. 1 - 0 Mart Zieverink
15. 1 - 1 Rick Smeenk
18. 1 - 2 Joep Sangers
57. 1 - 3 Rick Smeenk
86. 2 - 3 Mathijs Warnar
​92. 3 - 3 Wouter Rexwinkel
​94. 3 - 4 Patrick d'Hulst (penalty)

​Gele kaarten: n.v.t.
​Rode kaarten: n.v.t.

Opstelling:
Wessel Baarslag, Mart Willemsen, Bjorn te Braake (89. Michel Kamphuis), Wouter Rexwinkel, Roel Bruins, Mart Zieverink, Mathijs Warnar, Eduardo de Sousa Cavalcante, Max de Vries (66. Luc ten Broeke), Doné Emaus, Quint Kristen (21. Myron Baten).

Scheidsrechter: dhr. Eddy Hoebink uit Hengelo (Gld)

Uitslagen 3e klasse C

Grol - Rheden 3 - 4
​VIOD - VDZ 2- 1
​Groessen - Trias 2 - 2
​OBW - Keijenburgse Boys 1 - 1
Pax - DCS 1 - 1
VVO - Gendringen 1 - 7
MASV - AD '69 8 - 0

Stand 3e klasse C

1. DCS 22 - 47
2. MASV 22 - 45
3. OBW 21 - 42
​4. VIOD 21 - 41
5. Gendringen 21 - 35
​6. Grol 21 - 34
7. VDZ 21 -32
8. Pax 19 - 26
​9. Rheden 20 - 23
​10. VVO 21 - 20
11. Trias 21 - 19
​12. Keijenburgse Boys 22 - 18
13. AD '69 19 - 15
​14. Groessen 21 - 11