Zure nederlaag voor Grol tegen MASV

20-05-2018

In een aantrekkelijke wedstrijd, die in hoog tempo verliep, speelde Grol een zeer goede wedstrijd tegen MASV in Arnhem. MASV was een lastige en gevaarlijke ploeg, maar Grol stond goed opgesteld, gaf weinig weg en creëerde zelf de meeste kansen. Hier werd echter zeer slordig mee omgesprongen. In de eerste helft kreeg MASV een penalty van arbiter Buurman uit een twijfelachtige situatie. Shiwan Hamdaziz schoot hiermee naar later bleek de winnende binnen: 1 – 0. Ondanks dat er voor Grol niets op het spel stond een zure nederlaag.

MASV, met trainer van Johnny van Beukering, heeft een goed seizoen achter de rug. Het behaalde de bekerfinale van District Oost, waar wel met 5 – 2 werd verloren van 1e klasser DFS. En het is in de race voor promotie. Hetzij via de titel, hetzij via de nacompetitie. Een ploeg met veel goede voetballers, maar ook een ploeg waar de doorstroom enorm is en teambuilding lastig is. Voor volgend seizoen heeft men maar liefst elf nieuwe spelers aangetrokken.

Grol startte de enelaatste wedstrijd van de competitie zonder de geblesseerde Michel Kamphuis en Doné Emaus. Dudu begon op de bank. Derhalve basisplaatsen voor Teun Pasman, Quint Kristen en Roel Bruins. Grol liet wederom een degelijke wedstrijd zien. Het moest alle zeilen bijzetten tegen de snelle en behendige voetballers van MASV. Met name Orveo Ubbergen dartelde, dribbelde, dreef en slalomde over het veld. Een lastige tegenstander voor Bjorn te Braake. Maar Grol stond goed. Met aanvoerder Mart Willemsen die controlerend speelde achterin. De mandekking werd door Teun Pasman, Ramon Landewers en Bjorn te Braake goed uitgevoerd. Op het middenveld speelde Roel Bruins ook een verdienstelijke partij als spelverdeler.

Het leek wel of Grol nog kampioen kon worden, zo gedreven werd er gespeeld. Ook het Grolpubliek liet zich horen. Zeker naar aanleiding van een groot aantal twijfelachtige vlagsignalen van de assistentscheidsrechter van MASV, maar ook de beslissingen van arbiter Buurman vielen niet altijd in goede aarde. De eerste twee kansen waren voor Wouter Rexwinkel. Eerst uit een corner bij de tweede paal. Even later vrijgezet voor de keeper, waar hij over schiet. Na een kwartier ging Mathijs Warnar, na een uitglijder van zijn direkte tegenstander, vanaf de middenlijk alleen op de keeper af, maar werd in de 16 meter nog net ingehaald door een MASV verdediger. Die werkte de bal naar voren, waarna een schot van Bjorn te Braake vanaf de middenlijn over de keeper maar net naast het lege doel ging. Grol was zeker niet minder dan titelkandidaat MASV en nam redelijk vaak zelf het initiatief. Het was dan ook zuur dat na een lage voorzet bij een duel in de zestien tussen Teun Pasman en de MASV spits arbiter Buurman, die zich nog bij de middenlijn bevond, hier, tot verrassing van het Grolteam, een overtreding in zag en een penalty gaf. Shiwan Hamdaziz schoot laag en hard binnen: 1 – 0.

Grol liet zich echter niet kennen en bleef voetballen. Er ontstond een grimmig sfeertje in het veld met twee gedreven ploegen. MASV kreeg nog twee kansen voor rust, maar beide ballen waren voor de wederom goed keepende Wessel Baarslag. Ook Grol kreeg nog twee kansen met kopballen van Luc Berentsen. Zijn tweede ging vlak voor rust via de handen van de keeper richting doel en werd door Mathijs Warnar binnen gekopt. Het publiek juichde, maar het doelpunt werd, naar later bleek terecht, afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook de tweede helft was aantrekkelijk. Grol was de betere ploeg en had ook wederom enkele goede kansen. De ingevallen Dudu schoot de bal met een halve omhaal net over. Mart Zieverink kopte zichzelf vrij, maar schoot vervolgens van dichtbij te zacht op het doel. Het spel golfde op en neer. De organisatie bij MASV was weg, maar Grol profiteerde hier niet van. Vlak voor tijd kreeg Jordy Oonk nog een dot van een kans, maar een volley van hem op een voorzet van Myron Baten, ging ook over het doel. MASV kreeg ook nog een goede kans, maar Wessel tikte de harde schuiver onder uit de hoek. Er werd dus niet meer gescoord en Grol kreeg met de 1 – 0 nederlaag veel te weinig en vergeet zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd.

In het doelpuntrijke weekend in 3C is Groessen nu gedegradeerd en moeten AD ’69 en Keijenburgse Boys zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Trias heeft zich veilig gespeeld. Bovenin lijkt DCS, gezien het doelsaldo, de titel niet meer te kunnen missen. MASV en VDZ hebben zich geplaatst voor de nacompetitie voor promotie. OBW of VIOD kan hier nog bijkomen.

Komende zondag speelt Grol om 14.00 uur (!) thuis tegen VIOD. VIOD kan zich plaatsen voor de nacompetitie, maar om zeker te zijn moet het dan wel winnen.

Wedstrijdinformatie

MASV - Grol

Ruststand 1 - 0
Eindstand 1 - 0

Scoreverloop:
​24e min. 1 - 0 Shiwan Hamdaziz (penalty)

Geel: Shiwan Hamdaziz (MASV) en Quint Kristen (Grol)

Opstelling:
​Keeper: Wessel Baarslag;
​Achter: Teun Pasman, Ramon Landewers (70. Jordy Oonk), Mart Willemsen en Bjorn te Braake;
​Midden: Luc Berentsen (46. Eduardo de Sousa Cavalcante), Roel Bruins en Quint Kristen (70. Myron Baten);
​Voor: Mathijs Warnar, Mart Zieverink, en Wouter Rexwinkel.

Scheidsrechter: Dhr. Buurman

Uitslagen 3C

MASV - Grol 1 - 0
Groessen - DCS 2 - 6
OBW - Rheden 7 - 3
Pax - VDZ 2 - 2
VVO - Keijenburgse Boys 5 - 3
AD '69 - Trias 0 - 3
VIOD - Gendringen 2 - 1

Stand 3C

1. DCS 25 - 54
​2. MASV 25 - 51
3. VIOD 25 - 51
​4. OBW 25 - 49
​5. Grol 25 - 41
​6. Gendringen 25 - 39
​7. VDZ 25 - 35
​8. Pax 25 - 32
​9. Rheden 25 - 32
​10. VVO 25 - 28
​11. Trias 25 - 25
​12. Keijenburgse Boys 25 - 19
​13. AD '69 25 - 18
​14. Groessen 25 - 12