SV Grol selectie O9-1/O9-2 winnen van regio Arnhem!

10-06-2018

Op zaterdag 9 juni is de O9-1/O9-2 selectie van SV Grol naar het NATHAN AVW’66 toernooi in Westervoort geweest. 

Om 7.45 in de ochtend vertrokken de 2 enthousiaste teams naar regio Arnhem om daar tegen andere tegenstanders te spelen dan in de competitie. 

Dezelfde week hebben wij als selectie besloten het een keer anders aan te pakken. Tegenwoordig is het winnen een ander begrip geworden bij de O9. Je kan namelijk de uitslagen en stand niet meer inzien van jou en je tegenstander. En ja, kampioen worden kan dus helaas ook niet meer. In de competitie is het dus elke wedstrijd een nieuwe uitdaging geworden. Plezier en voetbalontwikkeling staan op nummer 1. Maar mag je dan echt niet meer voor het winnen gaan? Ja, zeker wel! Dit gehele seizoen hebben wij kunnen genieten van de vooruitgang van onze jongens. Nu was het een keer tijd om deze vooruitgang eens te laten zien met als doel dit toernooi te gaan voor de volle winst. Nou, en hoe kan ik u vertellen. 

Voor de O9-2 was het meteen raak. RKHVV O9-3 werd met goed samenspel met 2-0 verslagen. O9-1 won ook met 2-0, wel met minder voetbal, van Arnhemse Boys O9-4. Samen met hoofdtrainer O9-2 Tjiko Wolberink de volgende tegenstander geanalyseerd. 1e klasse team Olympia ‘18 O9-1 was de volgende tegenstander. Wederom met goed samenspel en pressie vooruit, werd er van dit team dik verdiend gewonnen met 5-0! De volgende wedstrijd voor de O9-2 was tegen SJO Rijnland JO9-2. Dit keer met iets minder spel, maar wel met een goede instelling werd er met 1-0 gewonnen. Voor de O9-1 was het wachten op de volgende wedstrijd, maar wat hebben deze jongens hun overige teamgenoten goed aangemoedigd. Een top team dus! De O9-1 moest de volgende wedstrijd tegen DVV O9-2. Dit maal met veel beter spel dan de 1e wedstrijd, dachten de jongens dat we met een 3-0 voorsprong er al waren. Maar nee, DVV drukte goed vooruit en scoorden nog 2 maal. Op het randje maar wel weer de winst.... De tussenstand voor beide teams; alles nog gewonnen, soms met goed voetbal en soms wat minder. Maar wat maakt dat uit, als de jongens winnen en alsnog plezier hebben? 

Beide teams hadden nog 1 wedstrijd te gaan en speelden beide op het zelfde tijdstip voor de 1e plek....

O9-2 speelde tegen Arnhemse Boys O9-9 en de O9-1 tegen Groessen O9-1. 

De O9-2 wist de wedstrijd overtuigend met 10-0 te winnen en was hiermee kampioen in haar poule! Dat is dus al 1 team die de winst binnen heeft behaald! 

O9-1 moest het dit maal hebben van het Schotse Kick en Rush voetbal. Hiermee werd ook een 1-0 zege behaald tegen Groessen... ook O9-1 was dus 1e geworden in haar poule!

Een fantastische overwinning voor deze selectie, waar deze keer wel met minder voetbal gewonnen werd. Tijdens de prijsuitreiking was het dan ook prachtig dat beiden een prijs in ontvangst mochten nemen. De O9-1 werd als eerste genoemd. Trots hielden ze de beker  omhoog, waarna de O9-2 dit hierna ook deed. Het mooiste gebeurde hierna. De O9-1 en O9-2 kwamen bij elkaar en gingen nogmaals helemaal, maar dit keer gezamenlijk, uit hun dak! Je kunt dus zeggen dat dit een hartstikke mooi team is van 15 enthousiaste jongens en 6 begeleiders bij elkaar. Daarnaast moeten we de ouders, overige familieleden en vaste supporters niet vergeten. Die waren er altijd en overal waar wij ook waren. Bedankt voor de support en aanmoediging namens ons! Na tijd werd er nog een beloofd ijsje genuttigd en gingen beide teams weer met veel voldoening naar huis.......