TV (proef-)opnames fusie verkenning

31-08-2018

Lars Gierveld is oud-Grollenaar en televisiemaker. Hij heeft de werkgroep ‘verkenning fusie’ en de besturen van S.V. Grol en S.V. Grolse Boys benaderd voor een documentaire over de huidige fusieplannen.

Lars is daarover met de KRO/NCRV in gesprek. In het voorjaar van 2019 staat bij NPO3 ‘de regio’ centraal. Er is dan extra ruimte om thema’s te behandelen die eens niét uit de randstad komen. Mensen kennen Gierveld wellicht van het televisieprogramma Rambam van BNN/VARA, maar daar staat deze documentaire compleet los van. Het gaat erom een ‘ode aan de regio’ te brengen.

De documentaire gaat over de identiteit van beide voetbalclubs en over de betrokkenheid die de leden erbij voelen in een kleine provinciestad als Groenlo. Lars wil zowel voor- als tegenstanders aan het woord laten en probeert een eerlijk en integer verhaal te vertellen hoe de fusie(-poging) verloopt en wat het voor mensen betekent.

De periode van filmen is van september t/m de beslissing die in de ALV’s van beide clubs valt. De eerste (proef-)opnames staan gepland in het weekend van 1 september. Dit zijn proefopnames, waarna Lars met de omroep om tafel gaat om te kijken of er inderdaad een documentaire in zit.

Gierveld werkt samen met regisseur Bas Wielenga. De twee zullen (bij doorgang van de documentaire) regelmatig op beide clubs te vinden zijn.

Mocht u daarover vragen hebben, kunt u ons natuurlijk benaderen.

Hans Scheinck (Grol) en Harry Paf (Grolse Boys)