Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds investeert in de duurzame toekomst van Grol

03-07-2021

Het duurzaamheidsinitiatief Zo Groen Als Grol is één van de drie gehonoreerde initiatieven door het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Dit fonds geeft jaarlijks een bijdrage aan initiatieven waar naast vakmanschap en karakter (beide kernwaarden van Grolsch), ook duurzaamheid, inclusiviteit en welzijn een belangrijke rol spelen. Het fonds keert een bijdrage van 2.500 euro uit aan ons duurzaamheidsinitiatief. 

Vakmanschap gaat hand in hand met duurzaamheid 

Bij Grolsch gaat vakmanschap hand in hand met duurzaamheid. Zij heeft dat tot uiting gebracht in haar duurzaamheidsbeleid DUURZAAM.KARAKTER, waarin Grolsch aan de hand van verschillende speerpunten streeft naar een schonere, circulaire wereld en daarbij ook anderen aanmoedigt om hetzelfde te doen. Dit doet zij o.a. met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds waarvoor projecten in Twente en de Achterhoek zich jaarlijks kunnen inschrijven.  

De projecten moeten naast vakmanschap/meesterschap, ondernemerschap, innovatie en karakter dus ook een duurzaam karakter hebben. En dat sluit naadloos aan bij waar de werkgroep Zo Groen Als Grol binnen onze vereniging aan werkt. Vandaar dat de werkgroep zich in april ook heeft ingeschreven. En deze week kwam het geweldige bericht dat wij uit de vele inschrijvingen gehonoreerd zijn en een bijdrage van 2.500 euro van Grolsch krijgen ter ondersteuning van ons duurzaamheidsinitiatief. Naast Grol voldeden ook de projecten Sight Guide (een elektronisch alternatief voor de blindengeleidehond) van Blindsight Mobility en De Sneakerfabriek (een plek waar jongeren en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans hebben om arbeidsritme op te bouwen) van Stichting Brug naar Werk aan de fondscriteria. 

Samen met de derde plek in de verkiezing ‘Duurzaamste sportaccommodatie van het Jaar’ heeft Zo Groen Als Grol inmiddels een mooie bijdrage binnengehaald voor het verder verduurzamen van het sportpark. De werkgroep werkt op dit moment aan een plan om deze extra financiële impuls zo goed en duurzaam mogelijk te investeren. Meer hierover wordt uiteraard later via onze kanalen gedeeld. 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap 

Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds is opgericht in 2015 toen Grolsch haar 400-jarig bestaan vierde. Het doel van het fonds is bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Corporate Events bij Koninklijke Grolsch: “We kunnen weer wat verder vooruitkijken en hebben vertrouwen in de toekomst. De drie projecten die dit jaar gehonoreerd zijn, dragen daar ieder op een eigen, unieke manier aan bij. Duurzaamheid en inclusiviteit staan centraal. Het is belangrijk om naar elkaar om te kijken en elkaar te ondersteunen, en we zijn blij dat we via het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds een bijdrage kunnen leveren aan deze bijzondere projecten uit de regio!”. 

Wij willen uiteraard het fonds hartelijk danken voor de honorering en financiële bijdrage aan het verder verduurzamen van onze mooie vereniging. En wij feliciteren ook Blindsight Mobility en De Sneakerfabriek met hun honerering!