Grol 1 en DIO 30 1 strijden samen tegen kanker!

05-03-2010

Op zondag 7 maart a.s. zullen de eerste teams van Grol en DIO’30 elkaar treffen op het sportpark Den Elshof.

Voorafgaande deze wedstrijd zal de supportersclub van de sv Grol de traditionele lootjes verkopen, echter deze keer zal de supportersclub de opbrengst geheel ten goede laten komen van de Stichting Alpe d'HuZes.


Op de foto Patrick Pos (sv Grol, supp.club) en Jasper Loeffen (reserve keeper DIO’30) tijdens hun laatste chemokuur in het Radboudziekenhuis te Nijmegen.

Jasper Loeffen (reserve keeper DIO’30) en Patrick Pos, zullen beiden actief loten gaan verkopen. Jasper en Patrick hebben gezamenlijk tijdens hun chemokuren in het Radboudziekenhuis opgetrokken en besloten dit doel te actief te steunen.

Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietsten we meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.

De missie van Alpe d’HuZes is: Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gezond en Gelukkig te kunnen leven met kanker.
Dit jaar zal er een team van 18 Grollenaren onder de naam Team “Oost-Gelre voor Alpe d’HuZes” meedoen met dit evenement.