Instuif, einde Week van Theo

12-10-2010

Als afsluiting rond de week van Theo Huijskes, was er een ouderwetse instuif gepland op de zaterdagmiddag in Sportcafé Den Elshof. Vanaf 17.00 uur kon iedereen die dat wenste Theo en zijn vrouw Ria de hand schudden en bedanken voor al datgene dat vooral door de jubilaris en scheidende voorzitter in naam van de SV Grol was gedaan.
Evenals vrijdagavond vervulde Ben Bomers de rol van ceremoniemeester en hij deed dat wederom met verve. Hij heette alle belangstellenden van harte welkom en in het bijzonder de eregasten Theo en Ria. Zeer veel gasten hadden de tijd vrij gemaakt om Theo en Ria de hand te schudden.Onder hen, zonder enig onderscheid te maken, bevonden zich o.a. Raymond van Meenen en Jeroen Sanders, twee arbiters bekend van het betaalde voetbal en zeker van hun bijdrage aan het bekende Internationale Marveld toernooi .
Tussen de rijen van de vele Grol sympathisanten verbleven ook een aantal oud trainers, om maar een paar namen te noemen, o.a. de heren Klein Nibbelink , Schulte en Hulshof, die met hun aanwezigheid de goede band met Grol en zijn ex voorzitter bevestigden.
Het kan dan ook niet anders dan dat de instuif in een open en ontspannen sfeer verliep. Herinneringen werden weer eens opgehaald, gelardeerd al of niet met sterke verhalen. Zelfs op het zon overgoten terras een geroezemoes van met elkaar keuvelende gasten.
Ook de Knolle oet Grolle deed van zich spreken. Middels een muzikaal intermezzo tijdens de instuif met een gesproken woord van woordvoeder Bas Thuinte deed het orkest een bijdrage aan de inmiddels gezellige feestvreugde.Tegen het einde van de officiële bijeenkomst nam gastheer Rob Porskamp mede namens zijn ouders het woord. Op geheel eigenwijze vertolkte hij de gevoelens in de relatiesfeer met voorzitter Theo Huijskes. Af en toe werd hierin de kat de bel aangebonden, maar wat overheerste was dat ere wie ere toekomt, in dit verhaal zeker zonder enige twijfel aan het adres van Theo. Hij bood Theo namens de familie Porskamp een naambord aan voor de bestuurskamer. Deze ruimte zal voortaan door het leven gaan als “het Huijskes”. Rob bedankte Theo voor de uitstekende wijze waarin is opgetrokken in zowel mooie als ook moeilijke tijden. Hij wenste Theo en zijn familie alle goeds voor de toekomst. Geheel aan het eind van de bijeenkomst had kegelclub UTO nog een verrassing voor Theo in petto.In zijn inleidende speech memoreerde Patrick Reesinck nog even terloops dat de Grol gebruik maakt van hun kantine. Dat zij eveneens samen een inmiddels befaamde carnavalsavond voor het nieuwe prinsenpaar van De Knunnekes organiseren op Den Elshof. Het kon daarom ook niet uitblijven dat ook nu tijdens deze instuif zij hun gewag zouden maken. Middels een lied van Frans Duits, met de titel; Je denkt dat je alles mag, met passende tekst van Martien Geessinck verzorgden zij een waardige afsluiting van deze spontane bijeenkomst.Tot slot nam Theo nog eenmaal het woord en bedankte op zijn eigen en sublieme wijze alles en iedereen voor de geweldige steun en medewerking ondervonden in zijn actieve jaren als voorzitter van de SV Grol.