Grol heeft kampioenschap in eigen hand

28-04-2013

Grol 1 - De Zweef 1 3 - 2

Een krankzinnige en tegelijkertijd misschien tot op heden wel meest spectaculaire competitiewedstrijd in het seizoen 2012-2013. Twee ploegen (Grol Groenlo en De Zweef Nijverdal), die er vanaf de aftrap een echte wedstrijd van wilden maken, een fantastische inzet in de strijd gooiden, daarnaast nog eens helemaal op de aanval speelden en dat met maar één doel: gaan voor de overwinning! Het gevolg van dit alles? Het talrijke publiek op het sportpark Den Elshof beleefde een heerlijke voetbalmiddag!

Vooraf het volgende. Over deze wedstrijd zijn tal van bijzonderheden te melden! Wat bijvoorbeeld te denken van het bijzonder mooie gebaar dat er voorafgaande aan de aftrap één minuut stilte in acht werd genomen in verband met het overlijden van Grolvrijwilliger Antoon (Toon) Frank, ooit bij de s.v. Grol benoemd tot Super-supporter van het seizoen en Verenigingsman van het jaar. Grollenaar Antoon Frank moet vanaf ver hierboven, zittende aan de stamtafel in de hemel tijdens een potje kruisjassen tezamen met Harrie Blanken, Jan (van de Kollewee) Klein Gunnewiek en Willie Groot Kormelink sr., hebben genoten van het voetbalspektakel op het sportpark Den Elshof.

Wat te denken van het feit dat een aantal supporters van De Zweef zich even voor de wedstrijd meldde bij de toegang van het voetbalcomplex van Longa ’30 aan de Raadhuisstraat in Lichtenvoorde. Wat te denken van de wedstrijdbal voor deze toch wel spectaculaire competitiewedstrijd, beschikbaar gesteld door Autogaragebedrijf John Klein Gunnewiek aan de Ruurloseweg in Groenlo, die er na afloop van de gewonnen wedstrijd maar één mening op nahield: "Deze overwinning is het gevolg van de beschikbaar gestelde bijzondere wedstrijdbal!"

Wat te denken van Grolvoorzitter Hans Scheinck, die afgelopen zondag zijn 60e verjaardag vierde en dat beloond zag worden met een fraaie overwinning van Grol 1, hetgeen de koppositie in de tweede klasse J van de KNVB opleverde. Wat te denken van het mooie, bewerkstelligde perspectief dat Grol 1 afgelopen zondag aan de aftrap verscheen met een basisformatie, waarvan de gemiddelde leeftijd per speler exact 21 jaar was, terwijl bij tegenstander De Zeef de gemiddelde leeftijd lag op bijna 28 jaar. Wat te denken van een trotse vader Marcel Walterbos, die in de tweede helft van deze voetbalkraker voor het eerst twee zoons zag acteren in de hoofdmacht van Grol, te weten aanvoerder Lennard Walterbos en zijn jongere broer Edgar als invaller.


Foto's: Streekgids.nl

Voorafgaande aan de belangrijke competitiewedstrijd van Grol 1 tegen De Zweef 1 had niet alleen de sportredactie van het dagblad De Gelderlander het over ‘Super Sunday’, ook de tegenstander van afgelopen zondag, let wel ‘R.K.’ S.V. De Zweef uit Nijverdal, had de term ‘Super Sunday’ in haar voorbeschouwing op de clubsite vermeld, terwijl ook de gastschrijver van het voorwoord in het programmablaadje van ‘de Grol’ deze vermelding noteerde. En dat is natuurlijk volkomen terecht, want bij de aftrap op het sportpark Den Elshof werd de koppositie op de ranglijst in de tweede klasse J ingenomen door een viertal clubs, te weten Luctor et Emergo met 43 punten uit 22 wedstrijden, Grol met 42 uit 22, Dieze West met 41 uit 22 en De Zweef met 41 uit 22. En juist deze vier clubs moesten in het afgelopen weekend de degens met elkaar kruisen. Eigenlijk dus een super ‘Super Sunday’!



Tegenstander De Zweef, evenals Grol de clubkleuren blauw en wit hebbende, werd opgericht in 1920. De naam van deze voetbalclub schijnt afgeleid te zijn van een bekende doelverdediger uit het Nijverdalse, die bekend stond om zijn spectaculaire zweefduiken. De hoofdmacht van De Zweef beleefde sportieve hoogtijjaren toen men speelde in de hoofdklasse, in die jaren de absolute top van het amateurvoetbal. In die periode stonden bij de club uit Nijverdal ondermeer de trainers Herman Morsink en Jan Kemkens aan het roer.



Gelijk in de eerste helft kreeg het talrijke publiek op het sportpark Den Elshof een open wedstrijd voorgeschoteld. Twee geen afwachtende ploegen, maar twee ploegen die totaal niet te angstvallig waren om het initiatief te nemen. Dat Grol bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek, gaf de verhoudingen in het veld niet weer. De Zweef had namelijk bij de twee, in het eerste bedrijf overigens fraai gescoorde doelpunten alle geluk aan haar zijde, terwijl het bij Grol ontbrak aan geluk bij de vele aanvallende inspiraties. Daarentegen presteerde de Grolformatie in de tweede helft op een excellente wijze. Een en ander zeker omdat men naast de reeds afwezige basisspelers ook nog eens had te maken met het uitvallen als gevolg van blessures van een drietal belangrijke spelers (Thomas Porskamp, Sil Brockötter en Christian Pillen). In dat verband verdient invaller Simon Dibbets een groot compliment voor de wijze waarop hij al vroeg in de wedstrijd verdediger Thomas Porskamp moest vervangen. Dibbets speelde niet alleen rustig, maar ook soeverein. Dat dit alles uiteindelijk tot een triomfantelijke overwinning leidde, alsmede de eerste plaats op de ranglijst, is helemaal toe te schrijven aan een ijzersterk collectief!



Met nog drie wedstrijden te gaan op naar de volgende ontmoeting, te weten zondag 5 mei a.s. op het sportpark Den Elshof in Groenlo: Grol 1 - ATC ’65 1 uit Hengelo Ov., aanvang: 14.30 uur. De daarna volgende twee laatste competitiewedstrijden in het seizoen 2012-2013 worden ingevuld met: Heino 1 - Grol 1 op donderdag 9 mei a.s. (Hemelvaartsdag), aanvang: 14.00 uur en Grol 1 - Tubantia 1 uit Hengelo Ov. op zondag 12 mei a.s. op het sportpark Den Elshof in Groenlo, aanvang: 14.00 uur.

Wedstrijdinformatie

Speelronde:

23

Wedstrijd:

s.v. Grol 1 - De Zweef 1

Scheidsrechter:

dhr. J. Eijer uit Hengelo (ov.)

Eindstand:

1 - 2

Ruststand:

3 - 2

Scoreverloop:

12e min. 0 - 1 Niels Hegeman
25e min. 1 - 1 Sander Nijhoff
40e min. 1 - 2 Sven Dikkers
52e min. 2 - 2 Sander Nijhoff
85e min. 3 - 2 Mathijs Warnar

Gele kaarten: geen

Opstelling Grol:

doel: Max de Vries;
achter: Thomas Porskamp (23e min. Simon Dibbets), Tim Peters, Wouter Pillen en Michel Kamphuis;
midden: Christian Pillen (67e min. Leon Scholten) , Lennard Walterbos en Mart Zieverink;
voor: Mathijs Warnar, Sander Nijhoff en Sil Brockötter (46e min. Edgar Walterbos)

Sponsor Wedstrijdbal: Autobedrijf John Klein Gunnewiek
Pupillen van de week: Davy Schutten en Wout Reukers (Grol F7)

Uitslagen 2e klasse J

s.v. Grol - De Zweef 1 3 - 2
WVC - SDC '12 1 - 2
Victoria '28 - Heino 3 - 3
ATC '65 - AJC '96 0 - 2

Wijhe '92 - PH Almelo

2 - 4
KOSC - Tubantia 2 - 3
Luctor et Emergo - Dieze West  1 - 1

Stand 2e klasse J

1 s.v. Grol 23 - 45
2 Luctor et Emergo 23 - 44
3 Dieze West 23 - 42
4 De Zweef 23 - 41

5 PH Almelo

23 - 38
6 SDC '12 23 - 37
7 Heino 23 - 32
8 ATC '65 23 - 30
9 Tubantia 23 - 27
10 AJC '96 23 - 25
11 Wijhe '92 23 - 25
12 WVC 23 - 23
13 Victoria '28 23 - 20
14 KOSC 23 - 20