Grol E1 - BonBoys E1

30-01-2016

Korte Anneliese.
Het affiche voor vandaag was al tijden bekend: ' Zaterdag 30 januari 2016, de titanenstrijd tussen Grol E1 en Bon Boys E1'. Een kraker van jewelste. Helaas stond voor vandaag de 'Grolle Toetsenbord Masters', ook wel bekend onder de naam type-examen,  georganiseerd door meester Ronald en meester Joost, op het programma. Vanuit de E1-toppers hadden Jordi en Tyn hun toets op het toetsenbord en vanuit de E2-toppers ontbraken Eva, Mees en Jelle, omdat ze aanslagen moesten plegen bij het Type-examen. Daarnaast onbraken Yaluca en Juul in verband met interlandverplichtingen bij de D2, in verband met een griepaanval aldaar.
Een mix van E1- en E2-toppers, van wie 5 eerste jaars en 5 tweedejaars E-spelers, moest dus aantreden tegen het oerdegelijke Bonafatius jongens. Op voorhand zou je zeggen dat wordt een walk-over voor de Haaksbergse formatie die op de sterkst mogelijke bezetting in de arena aantrad.
MAAR hoewel de Haaksen uit een corner op 0-1 kwamen, was het de Grolformatie die de scepter zwaaide, maar dan moeten de kansen er wel in....
De Grolsen beloonden zichzelf niet, door het onbenut laten  van dotten van kansen. Virtueel stond er 4-1 op het scorebord en daar zou dan weinig of niets op af te dingen zijn geweest, echter in de realiteit stond het 0-1 halfweg...
Tycho en Roan wisselden van plek onder de lat en de tweede helft werd door de goedleidende scheids ( en dus niet!: de goedlijdende schijts...) Wout aangefloten ( niet te vewarren met aanfluiting..).
Er zat iets minder opbouw van achteruit in het spel van onze Toppers en we hadden net niet genoeg stootkracht voorin. Het moet gezegd dat de verdediging van Bon Boys ook wel stond als een huis. Met name Thijmen werd professioneel en slim de voet dwarsgezet. En dan missen we toch een flinke angel in ons aanvalsspelletje...
Mats speelde hier slim en bekeken op in door het afstandsschot te hanteren. Meerdere malen was hij een ietsiepietsie verwijderd van een meer dan verdiend doelpunt, maar de zeer goede keep en de lat lagen in de weg.
Hoewel het er verdedigend meer dan goed uitzag bij onze toppers, prikten de Bon boys er toch twee in uit stilstaande spelsituaties, maar ook die tellen... Uiteindelijk gingen we met 0-3 ten onder, maar dit was dus meer dan enigzins geflatteerd. De balans van deze wedstrijd: onze toppers kunnen zelfs met een mix van E1 en E2 aanpikken bij top-E-opponenten. Dit belooft wat voor zowel de toekomst op de korte termijn als voor de toekomst op lange termijn. Complimenten voor onze toppers:
Roan, Wout, Boet, Thion, Davy, Noah, Thijmen, Mats, Lars en Tycho!!!
En het publiek was weer geweldig, wat een ondersteuning voor onze toppers. Door wind en regen niet te stuiten, staan ze als één man achter onze toppers en dan.... dan kom je met zijn allen tot grote hoogten. En daar zijn zeker geen vuurwerkbommen of ander onoorbaars voor nodig...
Man of the match werd zeer verdiend Boet. Klasse, complimenten en gefeliciteerd. Maar we buigen diep voor al onze toppers!!! CHAPEAU!!!!
En onze type-examisten kwamen on-aangeslagen uit hun strijd. Allen hadden de kakafonie aan aanslagen overleefd. Gelukkig maar.
Trots op al onze TOPPERS!!!