Longa ’30 te sterk voor Grol: 0-3

07-07-2021

Vriendschappelijke partij voetbal zonder echte derbysmaak

Bron: Groenlose Gids
Door: Theo Huijskes

In het veld geen echte derby zoals voorheen en buiten het veld al helemaal geen massale belangstelling waarvan in vroegere gloriejaren in de competitie sprake was. Geen spijkerharde duels zoals in het verleden tussen Kaak en Wüpping, Blanken en Holkenborg, alsmede tussen Hoffman en Bus. Geen in alle opzichten enerverend voetbalpotje waarbij een uit de hand gelopen rivaliteit de boventoon voerde. Wat dan wel? Een vriendschappelijk partijtje, noem het een wedstrijdje zomeravondvoetbal. Met een redelijk interessante eerste helft met mogelijkheden aan beide kanten, maar een voortkabbelende tweede helft met weinig doelkansen, waarbij Longa ‘30 meer en meer domineerde. Voor beide trainers, te weten William Krabbenborg van Grol en Dennis van Toor van Longa ’30, tevens een mooie gelegenheid om als gevolg van een ruim wisselbeleid een regiment spelers dit seizoen nog extra wedstrijdervaring te gunnen. Dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd helaas niet ten goede. Dat Longa ’30, na een 0-1 voorsprong bij rust, de wedstrijd met een 0-3 zege naar zich toetrok, was in dit geval een goede weergave van het onderscheid hoofdklasser - tweedeklasser.


Foto: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

Met de beginopstellingen:

Grol: doel Wessel Baarslag en verder Mike Kempers, Ramon Landewers, Mart Willemsen, Eduardo Sousa De Calvalcante, Mick Wissink, Rico Lammerdink, Kjell Riteco, Wouter Rexwinkel, Luc Berentsen en Tycho ten Bulte, alsmede

Longa ’30: doel Bjorn Dankbaar en verder Lowie te Dorsthorst, Janik Wolters, Mattheys Kuypers, Siep Tompelaar, Kabir Sabotic, Tim Bader, Mart Hummelink, Mark Elferink, Jordi Besselink en Sybe Heuitinck,

ontwikkelde zich in de eerste helft, en dat met name gedurende de eerste dertig minuten, een gelijk opgaande strijd, waarbij zich aan beide kanten enkele doelrijpe kansjes voordeden. Grol maakte het daarbij keeper Dankbaar niet echt lastig of schoot over. Opvallend daarbij was dat de eerste hoekschop (in het voordeel van Grol) pas in de 20ste minuut genomen mocht worden. In het laatste kwartier vóór de theepauze was Longa ’30 de betere ploeg, hetgeen resulteerde in een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Mattheys Kuypers.


Foto: Marcel Houwer, Streekgids.nl.

In de tweede helft trok hoofdklasser Longa ’30 het spel geleidelijk aan naar zich toe, hetgeen in de 53ste minuut resulteerde in de 0-2 (doelpunt van Lucas Paahuis) en in de 79ste minuut in de 0-3 (doelpunt van Dirk Doppen). Had Grol slechts sporadisch een echte kans, Longa ‘30 had in de gehele wedstrijd naast de drie doelpunten nog enkele goede kansen op een hogere uitslag: een schot op doel kon door Grol maar net van de doellijn worden gehaald, een lobje van Longa ‘30 over Wessel Baarslag ging net naast en een grote kans na het uitspelen van dezelfde Wessel Baarslag werd naast het doel geschoven. Al met al een voor spelers en trainers zinvolle oefenpartij, maar voor het publiek, en dat mede vanwege de vele wisselingen, geen aantrekkelijke voetbalavond.


Foto: Stefan Kempers.


Foto: Stefan Kempers.

Overigens werd deze oefenwedstrijd geleid door een neutraal trio van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken, te weten scheidsrechter Bryan van Leeuwen en de assistent-scheidsrechters Sven Dorsthorst en Kay Meijer.

Zaterdag 10 juli aanstaande:

Laatste oefenwedstrijd seizoen 2020-2021: Grol - AZSV (Aalten), aanvang: 17.00 uur op het sportpark Den Elshof in Groenlo.

Meer foto's gemaakt door Stefan Kempers zijn te vinden op onze Facebookpagina:

Facebook Grol Fotoalbum Grol Longa