HSC'21/Brein E4 - Grol E3

04-04-2005

Het was vandaag (lees zaterdag) heerlijk voetbalweer. Vandaag (lees zaterdag) stond de 3e Haaksbergse tegenstander op rij op het programma, dit maal was het een team van HSC'21/Brein.
We begonnen in de volgende opstelling: in het doel Danny Wols; achterin Robin Brockötter, Pascal Lageschaar en Tim Peters; middenveld Thorsten van Melis en Philip van den Mosselaar; voorin Sil Brockötter en Stan van Lent. Jesper Franssen begon aan de kant.
In het begin golfde het spel een beetje op en neer, zonder doelrijpe kansen. Na een minuut of 5 spelen was er balverlies van ons op het middenveld. Via een snelle combinatie kwam HSC'21 in kansrijke positie en de aanvaller van HSC'21 schiet de bal buiten bereik van Danny in de uiterste hoek, 1-0 achter.
Er volgen voor beide teams een aantal kansjes. Danny weet zijn doel schoon te houden, maar jammer genoeg gaan ook onze pogingen er nog niet in. De uittrappen van Danny kwamen in het begin telkens bij een tegenstander terecht. Nadat Jacqueline W. Danny van wat extra aanwijzingen voorziet, gaat het stukken beter. 1 van die uitrappen is zelfs zo goed dat de bal in 1 keer bij Thorsten terecht komt. Thorsten die op dat moment rechts voorin speelde, maakte zijn solo die volgende zeer goed af door de bal beheerst in de hoek te schieten, 1-1. Met deze stand gingen we vervolgens ook rusten.

Na de rust ging Sil keepen en kwam Danny links in de verdediging te spelen. De spelers hebben in de rust te horen gekregen dat ze wat feller moeten zijn, omdat er te veel duels verloren gaan. Door slordig uitverdedigen op rechts, kwam HSC'21 al na 1 minuut spelen in de 2e helft op een 2-1 voorsprong. Geen best begin dus. Gelukkig was Stan goed bij de les na een verre uittrap van Sil. Ook Stan toonde zich een koele afmaker, want na een snelle rush waarbij hij onderweg nog een verdediger weet af te schudden, scoorde hij de 2-2.

Ondertussen had Tim de juiste instelling weer teruggevonden en kreeg hij steeds meer grip op zijn directe tegenstander. Pascal regeerde weer als vanouds in het centrum van de verdediging. HSC'21 drong aan om weer op voorsprong te komen, maar dankzij een paar zeer goede reflexen van Sil hielden wij stand. We kwamen zelfs dankzij een zeer snelle uitbraak op 2-3. Thorsten werd vanuit het middenveld aangespeeld door Danny en knalde de bal, onhoudbaar voor de keeper, tegen de touwen.
We lieten de bal steeds beter rond gaan, waarbij Robin van achteruit door kon schuiven naar het middenveld. Daar speelde Jesper weer als een Jantje Wouters in zijn hoogtijdagen. Er volgde een prachtige aanval die begon bij Pascal die de bal naar Thorsten speelde. Thorsten nam de bal mee naar voren en legde de bal op tijd terug op Jesper die was meegelopen. Jesper speelde de bal op Stan die de bal vervolgens weer naar de andere kant van het veld speelde naar Thorsten. De hoge voorzet die volgde werd door Philip met buitenkantje rechtervoet, subtiel in de lange hoek getikt, 2-4.
HSC'21 begon nog meer aan te vallen en we werden terug gedrongen op eigen helft. Dankzij een knappe redding van Sil in een 1 tegen 1 situatie, bleef de marge 2 doelpunten. Via onze beide zeer snelle spitsen kregen wij overigens ook nog een aantal zeer goede mogelijkheden. De keeper en in een enkel geval de laatste man van HSC'21 wisten met goede onderscheppingen meer doelpunten van Grol te voorkomen. HSC'21 wist vervolgens nog de 3-4 te scoren door wat getreuzel bij het wegwerken van de bal voor onze goal. HSC'21 ging toen vol op de aanval spelen en hoewel de reguliere speeltijd al verstreken was, liet de HSC'21 scheidsrechter nog erg lang doorspelen. Dankzij een schitterende redding met zijn voet wist Sil in de laatste minuut te voorkomen dat het nog gelijk werd.
Dankzij een heel goed collectief optreden van de Grol E3 selectie, konden we met de 3 punten in de tas weer aan de terugreis naar Groenlo beginnen. Volgende week spelen we om 09.00 uur thuis tegen Sc Eibergen.